Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji u strahu: Nova video igrica podstiče nasilje u školi

'Odaberi svoju ulogu, naoružaj se, bori se i uništi. Budi dobar ili zao. Izbor je tvoj!', stoji u opisu igrice koja je izazvala je ogorčenje u SAD-u.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Igrica "Active Shooter" simulira masovnu pucnjavu u školi, a igračima nudi mogućnost da budu napadači u školskom pokolju, koji ubijaju civile i policajce, prenosi "Dejli Mejl".

Oni koji se odluče za ovu opciju dobiće broj civila i policajaca koje treba da "smaknu" tokom simuliranog streljanja.

"Odaberi svoju ulogu, naoružaj se, bori se i uništi. Budi dobar ili zao. Izbor je tvoj! Samo u 'Active Shooter' možete da izaberete ulogu člana elitnog SVAT tima ili pravog napadača", navodi se u opisu igrice.

Ova video igrica će se na tržištu pojaviti 6. juna, manje od mesec dana nakon poslednjeg masovnog pokolja u školi, u kojoj je tinejdžer Dimitris Pagurcis u srednjoj školi u Teksasu ubio osam učenika i dva nastavnika.

Brojna udruženja koja se zalažu za zabranu upotrebe oružja kritikovala su kontroverznu igricu s obzirom na nedavne masovne pucnjave u SAD.

Guverner Teksasa Dan Patrik okrivio je stvaraoce nasilnih video igrica i filmova za promociju "nasilne kulture u kojoj se ne vrednuje ljudski život".

"Psihijatri će vam reći da su učenici izgubili empatiju za svoje žrtve gledajući sate i sate nasilnih video igrica", rekao je Patrik za ABC njuz.

Kreator igre saopštio je da ona ne promoviše nasilje i masovnu pucnjavu, već korisniku nudi dinamični simulator u kojem može da ima različite uloge.

Od početka godina u SAD je zabeleženo 22 pucnjave u školama u kojima je neko povređen ili poginuo.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica