Stalno je plakao, i to neutešno. Lusinda je već imala dvogodišnju ćerku, i kako kaže, umela je da razlikuje plač sa razlogom (kada je beba gladna ili prljava) od drugog plača, koji ukazuje na neki veći problem. Njen novorođeni sin, Ezra, stalno je plakao na taj drugi način.

Nije dugo prošlo, a Ezrina koža postala je potpuno crvena.

Izmerila mu je temperaturu i ispostavilo se da je iznosila 39 stepeni.

"Tada smo shvatili da moramo što pre u bolnicu. Ispostavilo se da ima meningitis, infekciju mozga", priseća se Lusinda.

A o čemu se radilo objašnjavaju i lekari.

"Kada bebe u tako malom uzrastu dobiju meningitis, najjčešće ga dobijaju od majke, koja je u trudnoći bakteriju dobila iz hrane (uglavnom od hrane koja je bila u zamrzivaču). Obično su to mesa ili sirevi, mlečni proizvodi koji treba da budu posluženi hladni. Imuni sistem beba je još preslab da bi se odbranio od ove bakterije", kaže lekarka koja je spasila bebu.

A mali Ezra je, rekli su majci, bio u vrlo lošem stanju i verovatno bi umro da ga nisu te noći hitno odveli u bolnicu.

Kod Lusinde problem je, ustanovilo se, bio u salamama i narescima koje je obilato jela a koje je držala u zamrzivaču, nesvesna opasnosti.

"Mogu samo da kažem roditeljima da slušaju svoj instinkt. Ja sam razmišljala da li treba da dižem paniku ili je to samo prolazna temperatura, ali nešto mi je govorilo da hitno vodim dete u bolnicu i to sam uradila. Da nisam slušala taj unutrašnji glas, danas Ezra ne bi bio živ", poručuje ona.