Prvi grad koji je prepoznao važnost promovisanja muzičkog obrazovanja i uživanja u muzici kao jednog od važnih elemenata zdravog odrastanja svakog deteta je grad Sombor.  

Кoncert Dečje filharmonije je upravo zahvaljujući finansijskoj pomoći grada Sombora i u saradnji sa Kulturnim centrom Laza Kostić i Muzičkom školom Petar Konjović, održan u nedelju 22.04.2018. sa početkom u 19 časova u Gradskoj kući u Somboru. 

Mladi filharmonisti su po dolasku u Sombor oko podneva izveli i mini pop koncert na otvorenom kojim su iznenadili Somborce i pozvali ih na večernji koncert u 19h. 

Posted by Dečja filharmonija on недеља 22. април 2018.

Dirigent je Ljubiša Jovanović a izvedena su dela raznih poznatih kompozitora kao i popularna filmska muzika po kojoj je Dečija filharmonija takođe poznata među svojom vernom publikom. 

Muzika iz filma Star wars

Posted by Dečja filharmonija on недеља 22. април 2018.

Karavan će u periodu od aprila do juna ove godine obići desetak gradova, a Dečja filharmonija planira da u svakom gradu, uz nastup u gradskoj dvorani/domu kulture, održi i koncert na otvorenom – poklon gradu domaćinu. Za sada su u planu koncerti u Somboru, Apatinu, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu, Novom Sadu, Smederevu, Valjevu, Nišu i Pirotu.

Za više informacija posetite sajt http://www.decadeci.com/sr/