Statusom u kojem je napisala "Nepopravljivi optimizam = biti trudan u Hrvatskoj!", tridesetsedmogodišnja glumica Jelena Perčin potvrdila je kako je drugi put trudna, a sada je u razgovoru za In Magazin objasnila što ju je podstaklo da napiše takav status.

"Odnosilo se to na okolnosti i uslove koje trudnice imaju, naše su mogućnosti jako ograničene jer u slučaju da ne igramo predstavu moramo da idemo na bolovanje, a primanja nam padnu da je to apsurdno. Imam sreću da radim u pozorištu koje ima razumevanje tako da još uvek radim, nisam na bolovanju, ali znam mnogo koleginica koje su morale na bolovanje jer su toliko bile "maltretirane" da su dale otkaz jer nisu više mogle podneti tu torturu", kaže hrvatska glumica.

Jelena i njen dečko dvadesetdevetogodišnji Momčilo Otašević  bili su presrećni kada su saznali da je Jelena trudna, a glumica priznaje da je bila malo iznenađena, ali i srećna jer deca su za nju velika sreća.

Prvi put je otkrila i detalje veze s Momčilom kojeg je upoznala na snimanju serije “Zora dubrovačka”.

"Ako bih mogla reći zašto nekog voliš, to je njegov neverovatan karakter, on nema u sebi agresije i ne možeš doći s njim u konflikt, ta njegova vedrina je zarazna i ne mogu se ljutiti na njega. Nismo se nikada posvađali", kaže Jelena.

Kaže kako joj je bilo neobično što joj je partner u "Zori dubrovačkoj" devet godina mlađi od nje, ali kaže da sada tu razliku u godinama ne primećuje.

"Bili smo dobri prijatelji i mnogo smo razgovarali i uhvatio me na prepad, i dobro je što mi nije ostavio vremena da mislim", priznaje glumica.

Iz prvog braka Jelana ima devetogodišnju kćerku Lotu.