Posetioci će za najznačajniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu uskršnjeg karnevala koji će obeležiti mnogobrojni muzički i plesni nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu svojim prisustvom dočaraće perkusionisti, mažoretkinje, karnevalske trupe, ulični zabavljači (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari). 

U subotu, prvog dana karnevala akcenat je na velikoj društveno odgovornoj akciji u koju su uključena deca svih nižih razreda osnovnih škola sa Palilule. Mališani će oslikati nekoliko hiljada jaja i ukrasiti par stotina uskršnjih korpi kako bi podržali ovu akciju. Osnovci će se svojim radovima nadmetati u posebnim takmičarskim disciplinama „izbor za najlepše oslikano jaje“ i „izbor za najlepšu uskršnju korpu“ čijem će proglašenju posetioci moći da prisustvuju od 13:00 i od 15:00 časova. Rukotvorine malih majstora biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskšnje korpe po izboru. Cilj ove akcije jeste da se prikupe sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. 

Foto: Promo

Drugi dan karnevala proteći će u znaku maskembala, takmičenja u tucanju jajima i najsimpatičnijoj takmičarskoj disciplini – trci u puzanju beba koja će ujedno biti i prva u nizu uskršnjih nadmetanja, sa početkom u 11:00 časova. Najbrža beba dobija na poklon od Gradske opštine Palilula nova kolica za prolećne šetnje. Defile pod maskama i kostimima održaće se u 12:00 časova i nudi mogućnost kako deci, tako i roditeljima i najstarijim članovima porodice da se kostimiraju u svoje omiljene junake. Maske i kostimi mogu biti individualni ali se posebno pozdravlja porodično maskiranje. Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradicionalno takmičenje u „tucanju jajima“koje će se održati u nedelju od 13:30. Najbolje pojedince u svim takmičarskim disciplinama očekuju nagrade, medalje i pehari.

Radno vreme karnevala je u subotu, od 12:00 do 22:00 časa dok je u nedelju program nešto kraći i trajaće od 11:00 do 17:00 časova.