Koncipirana je tako da se kroz zabavna pitanja junaka iz Stoletne šume deca identifikuju i podstaknu da i sama razmišljaju i postavljaju slična pitanja. Odgovori na njih, zanimljive i duhovite činjenice i sjajne fotografije učiniće doživljaj još upečatljivijim. Knjige su pažljivo i studiozno kreirane tako da zadovolje dečju radoznalost, održe pažnju, nauče i podstaknu decu da zavole knjige i čitanje. Važan je ekološki aspekt knjige koji će kod dece  podstći razmišljanje o uticaju čoveka na priodu i životinje. Kolekcija obrađuje teme kao što su ptice, sisari, morska stvorenja, godišnja doba, nebo, šume, livade, pustinje, tundre...Vini Pu, Praslin, Kenga, Tigar, Ru i ostala družina vodi decu kroz različite teme na  interesantan i prijemčiv način. Na kraju svake svake knjige nalazi se zanimljiv kviz za decu.

Kolekcija sadrži dvadeset knjiga, petnaest koje su u sličnom obliku već objavljene i pet novih. 

Knjige iz ove kolekcije doneće mnogo zabave i roditeljima jer su u njima razne zabavne informacije koje će možda i sami prvi put saznati. 

Kako odrasli, tako se i deca čitanjem inspirišu, vežbaju koncentrciju, maštaju i stiču i povezuju znanja. Započnite popunjavanje dečje biblioteke ovom sjajnom kolekcijom kojoj ćete se sa radošću vraćati.

Čitanje je navika koja kada se jednom (najbolje u najranijem detinjstvu) stekne, traje čitav život. A otkrivanje novih znanja sa decom je čarolija koja se ne propušta!

Od danas su u prodaji "Morska stvorenja", a svakog petka će izlaziti nova knjiga.

Treća knjiga iz edicije Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima je od petka 30. marta na kioscima. Medved Vini Pu i družina i Stoletne šume vas vodi na zabavno i poučno putovanje kroz morski svet, otkrivajući nam mnoge.

U ovoj enciklopediji vas čekaju bića koja naseljavaju mora i okeane. Zaronimo i upoznajmo taj raznoliki svet! Saznaćete čime se hrani rak samac, da se mama i tata morski konjći sastaju svako jutro kako bi pozdravili jedno drugo, da je kamena riba najotrovnija riba na svetu, koliko je mala riba klovn kad se rodi (baš kao Nemo!), kako dišu kitovi, čemu služe morževe kljove... Šta radi hobotnica kad je ljuta? Pod vodom ima riba, sisara, ali i nekih sasvim neobičnih stvorenja. Udahnite duboko, ovo je pustolovina koju ne smete da propustite!

Yumama i Egmont vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Koja knjiga iz edicije "Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima" je od danas na kioscima?, dobiće na poklon po jedan primerak knjižice.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).