Od 1. marta cena boravka dece u obdaništima u Valjevu skuplja je za 720 dinara, tako da korisnici usluga PU "Milica Nožica" po novom obračunu treba mesečno da izdvajaju 5.080, umesto dosadašnjih 4.360 dinara.

Direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković kaže da je to posklupljenje doneto na nivou lokalne samouprave, koja je postupila po odluci nadležnog ministartva i da nikome u ovom gradu ne pada na pamet da samovoljno podiže cenu boravka.

"Ako imamo u vidu da je radno vreme Predškolske ustanove od 6 do 16 časova, da u tom intervalu deca imaju kompletnu medicinsku negu, tri obroka, spavanje, vaspitno-obrazovni rad, stalno su u toplom, a kada je lepo vreme imaju aktivnosti napolju, smatram da to povećanje nije veliko i da to nije veliki udar na budžet roditelja, odnosno korisnika naših usluga", kaže Marković i napominje da negodovanja roditelja i nekih neprimerenih rekacija zbog poskupljenja za sada nema.

Cilj Predškolske ustanove je, prema rečima Zlatomira Markovića, da sva deca koja konkurišu budu primljena u obdanište. On se iskreno nada da će broj dece koja su ostala ne upisana prošle godine 1. septembra 2019. godine biti na nuli. U ispunjenju tog cilja glavnu ulogu igra dogradnja obdaništa "Bambi" u naselju Kolubara 2.