Zima nam je stigla, a sa njom i zimske infekcije. Najčešće su svakako infekcije disajnih organa, a kašalj je "verni pratilac" gotovo svih respiratornih infekcija!

Brojna se pitanja javljaju kada se javi kašalj kod dece, a roditelji se najčešće prvo zapitaju ZAŠTO DETE KAŠLJE?

Kašalj je odbrambena reakcija koji bi trebalo da pomogne da se dete izbori sa uzročnicima infekcije, zapravo da ih izbaci iz disajnih organa. Ubedljivo najčešći pokretači refleksa kašlja su infekcija i alergija.

Kako lečiti kašalj?

Postoji jednostavno medicinsko pravilo: kad je moguće treba izlečiti uzrok kašlja! Izlečenjem uzroka i kašalj će polako nestati. Na primer, kad dete ima bakterijsku upalu pluća, antibiotik uništi bakterije, dete se izleči i kašalj nestaje!

U najvećem broju slučajeva, virusi su glavni uzročnici kašlja, a njih je nemoguće izlečiti, jer tu antibiotik ne pomaže, jer NE DELUJE NA VIRUSE!

Postavlja se pitanje kako pomoći detetu koje kašlje?!

Na raspolaganju za lečenje kašlja, pored lekova, mogu biti i biljni sirupi koji se tradicionalno koriste za lečenje kašlja kod dece. Oni nisu zamena za lekove koje prepiše pedijatar, ali mogu pomoći deci da pobede kašalj koji ih uznemirava i ometa svakodnevne aktivnosti mališana.

Lekovito Carstvo je linija biljnih sirupa, posebno kreirana za potrebe ublažavanja tegoba kašlja kod dece. 

Za skoro svaki tip kašlja postoji odgovarajući sirup u liniji, koji sadrži ekstrakte pažljivo odabranih biljaka sa dokazanim pozitivnim efektima.

Članove Lekovitog Carstva možemo da predstavimo upravo kroz vrste kašlja, kod kojih svaki od njih može da pomogne!

SUVI – NADRAŽAJNI KAŠALJ: Beba sirup i Beba C sirup (sa dodatkom vitamina C)

Beba sirup sadrži kombinaciju sluzi korena i lista belog sleza i tinkture cvasti kamilice, koji omogućavaju lokalno delovanje sirupa, kao pomoć kod suvog, neproduktivnog kašlja. Oblaganjem sluznice ždrela, smanjuje njenu iritaciju i nadražaj na kašalj.

Beba C sirup, dodatno sadrži i vitamin C, pa će mališanima pomoći kod jačanja imuniteta i borbe sa infekcijama – glavnim uzročnikom kašlja.

PRODUKTIVNI („VLAŽNI) KAŠALJ: Žak sirup i Žak C sirup (sa dodatkom vitamina C)

Sirup jagorčevine, sa dodatkom timijana i mentola (nane).

Dejstvom ekstrakta korena jagorčevine, tinkture timijana etarskog ulja nane – mentola, omogućava se razređivanje gustog, bronhijalnog sekreta, pospešuje lučenje sluzi iz bronhija, što za rezultat ima olakšano disanje i iskašljavanje. Preporučuje se kod akutnih i hroničnih upala gornjih i donjih disajnih puteva praćenih produktivnim kašljem.

PRODUKTIVNI („VLAŽNI) KAŠALJ PRAĆEN BOLOVIMA U GRLU: Risko sirup

Sirup bokvice Risko® sadrži tečni ekstrakt lista bokvice koji razređuje gusti bronhijalni sekret, olakšava iskašljavanje, deluje antiseptično i ublažava upale grla i ždrela. Etarsko ulje pitome nane i med upotpunjavaju ove efekte i doprinose povoljnom dejstvu sirupa na iskašljavanje i olakšavanje disanja.

PRODUKTIVNI KAŠALJ PRAĆEN OTEŽANIM DISANJEM: Bocko sirup

Sirup bršljana Bocko® je biljni lek koji spada u grupu sirupa koja olakšava iskašljavanje. Bršljan je biljka koja ima dugu tradiciju primene kod poteškoća sa disajnim putevima u narodnoj medicini koji pomaže kod lakšeg iskašljavanja, razređivanja bronhijalnog sekreta, suzbijanja spazma (grčenja) u disajnim putevima i ima protivzapaljensko dejstvo.

Sirup bršljana Bocko® je biljni lek koji se koristi kod akutnih i hroničnih zapaljenja disajnih puteva praćenih kašljem i otežanim disanjem. Pre njegove upotrebe, potrebno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Foto: Promo