U školi, kod kuće uz lektiru, a naročito drsko ispred policijskih kola, tinejdžeri iz Srbije uživaju u opojnim supstancama, a time se hvale i utrkuju na Instagramu.

Za svega osam dana "Drogu Srbije", sudeći prema najstarijoj objavljenoj fotografiji, zapratilo je skoro 1.300 ljudi. Osim očigledno nedozvoljenih opojnih droga i neretko njihovih povećih količina, na ovim slikama zabrinjavajući je i uzrast osoba koje su na slici, jer deluje da je većina njih maloletna, ili još u srednjoj školi.

Profil je u međuvremenu ugašen, ali se pojavljuju novi sa sličnim imenom koji prikupljaju nove fotografije.

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil, ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu.

Na ostalim objavama, uz koje većinom i stoji link ka profilu autora fotografije, hvalisavost ide dalje uz "aranžiranje" hiljadama dinara i stotinama evra.

Paketom "trave" oni "telefoniraju" na ulici, kod kuće gaje marihuanu, belim crtama šaraju po stolovima i hvale se tabletama, između ostalog i paketima "ksanaksa", kratkotrajnog anksiolitika iz benzodiazepinske klase psihoaktivnih lekova.

Stranica "Droga Srbija" ističe da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila istaknuto je da prvih 10.000 pratilaca "dobija poklončić", a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Roditelji su već alarmirani na društvenim mrežama i ljuti jer je trend "Bogatih klinaca sa Instagrama" otišao mnogo dalje, od bahatosti do drskosti - predaleko.

"Drogu za uživanje pripremaju u školskim klupama za vreme časa, školskim odmorima, školskim toaletima, školskim dvorištima, na ulici, stanu. Roditelji, da li se zapitate šta vam deca rade u školi! Došli smo u stadijum kada više ovi klinci nemaju respekt prema nikome, pa čak ni prema policiji! Prijatelji, vi koji brinete o svojoj deci, idite na ovaj Instagram profil i proverite da slučajno među ovim narkomanima nije i vaše dete. Toliko o pravima deteta. Decu smo nekada slali u škole da se školuju, a sada ih šaljemo da se drogiraju", napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Na ISTAGRAMU postoji profil DROGA SRBIJE (@drogasrbije), na kome su slike klinaca, tinejdzera, najverovatnije srednjoš...

Posted by Speedy Maestro on Tuesday, January 30, 2018