Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako zaštititi decu: Tribina 'Trovanje dece - globalni problem i izazov'

Zašto je trovanje dece globalni problem? Koje su mere prevencije? Eksperti iz oblasti toksikologije daće vam odgovor na ova i mnoga druga pitanja sa kojima se susreću roditelji današnjice.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U subotu, 16. decembra, u 10 časova, u maloj sali Studentskog kulturnog centra održava se interaktivna tribina koju vode eksperti iz oblasti toksikologije. 

Zašto je trovanje dece globalni problem? Koji su to izazovi sa kojima se susreću roditelji današnjice? Koji su najznačajniji uzročnici trovanja dece u svetu i kod nas? Koje su mere prevencije?

Akutno trovanje u dečijem dobu je uvek urgentno stanje, bez obzira na ispoljavanje simptoma i znakova. Razlozi koji dovode do trovanja su različiti, a među najvažnijim su nedovoljna opšta i zdravstvena prosevećenost odraslih, kao i nedovoljan rad na primeni preventivnih mera. 

Na sva ova i mnoga druga pitanja i nedoumice, koja vas interesuju iz oblasti trovanja dece, odgovore možete dobiti na tribini koju organizuje Tim Medicinskih biohemičara (TMB), u okviru Belgrade Pharmacy Students̕ Association (BPSA), a u saradnji sa Katedrom za toksikologiju "Akademik Danilo Soldatović" Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Dobrodošli.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica