Osamdeset odsto internih bolesti su, ustvari, prave psihosomatske bolesti, što je tema najnovije grane medicine - psihoneuroimunologija. 

psihoneurologija

Prema rečima dr Kofmana, direktora neurologije i Integrativnog zdravstvenog centra bolnice Hercog u Jerusalimu,  se bаvi proučavanjem interаkcije između umа, ljudskog ponаšаnjа, nervnog sistemа, imunog sistemа i endokrinog sistema. Rаzumevаnje ove složene interаkcije je od suštinskog znаčаjа zа bolje rаzumevаnjа o tome kаko dа se održi zdrаvlje, kao i zа sprečаvаnje i lečenje bolesti.

Potreban je ozbiljan i dosledan napor da se promeni stanje svesti koje je proizveo stres dugi niz godina u različitim stanjima uma, ali postoji mogućnost da se u tome uspe, naravno, uz odgovarajuće smernice sa kojima je potrebno proći kroz takav kompleks dubokih, ali postepenih promena. Ako je um u stalnom previranju i unutrašnjem sukobu, telo takođe neće biti u miru, i tada se može pojaviti bolest. Ako anksioznost, tuga, ljutnja, nezadovoljstvo i dalje postoje, oni će na kraju imati danak na imunološki, nervni i endokrini (hormonalni) sistem i dovesti do mentalne ili fizičke bolesti.

Ova knjiga učiće vas sasvim drugačijem pogledu na svet, bez predrasuda i lažnih istina. Sledeći saznanja i upute iz knjige dobija se punoća kvaliteta života praćenih zdravljem i srećom koji nam daju osećaj da smo živi i uživamo u životu. 

Ljubav je pokretač svega, dopire do svakog dela tela i ima čudesnu snagu da pokrene celo telo i um. To je često recept za isceljenje od mnogih bolesti kada ništa drugo nije od pomoći. 

Nemojte imati nikakvu mržnju u srcu, budite zdravi i srećni.

Poklončići!

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Kako se zove autor knjige "Kako biti zdrav i srećan?", dobiće na poklon pomenutu knjigu.