Pevačica Leontina Vukomanović pre nešto više od sedam godina na svet je donela Luciju, a tada je bila u braku sa muzičarem Filipom Patom, od kog se ove godine i zvanično razvela.

Vukomanovićeva je navela da je ćerku želela da vaspitava drugačije od načina na koji je njena mama nju vaspitala, ali da smatra da je u tome pogrešila.

"Rasla sam pod "staklenim zvonom" svoje majke. Patrijarhalno sam vaspitana, znao se red, dok smo bili deca skoro da nismo ni imali svojih želja, već "gde nas postave, tu sedimo". Vladala su drugačija pravila. Ko zna kakva bi se kreativnost izrodila iz mene da sam imala slobodu. Imajući to u vidu, želela sam da je dam Luciji", započela je priču pevačica za Stori.

Foto: News1/Marina Lopičić

"Međutim, sada uviđam koliko roditelj može da pogreši kada ne postavi granice. Zapravo, ne mogu to nazvati granicama... Lucija je vrlo pristojna, ali insistira da sve bude usmereno ka njoj. Tu sam malo omanula kao roditelj, s tim što mislim da su vrednoća i ambicioznost osobine ličnosti, a ne stvar vaspitanja. Moja sestra i ja potpuno smo različite, a vaspitavane smo na isti način. Što se ambicije tiče, ne želim da joj bilo šta namećem, već pratim njene želje. Naravno, objasnim zašto neke od njih ne može da ostvari, poput one da nauči da leti", zaključila je Leontina.