Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Philips Avent 4-u-1 aparat za pripremu zdrave hrane za decu

Pripremite brzo i lako zdrave obroke za dete!

  Izvor: Foto: Promo

Prema stručnjacima, tri ključna pokazatelja da je dete spremno za prelazak na čvrstu hranu su – ako može samostalno da sedi i drži glavu, ako je razvilo dobru koordinaciju ruku, očiju i usta i ako je sposobno da guta hranu ili je u potpunosti izbaci jezikom iz usta. Nakon ovih pokazatelja nema nikakvih prepreka da mališan počne sa uživanjem u svojim prvim zalogajima, a dobar prvi izbor su kašice sa žitaricama (poput pirinčanih pahuljica, zoba, prosa, kukuruznih rezanaca ili pasiranog kuvanog pirinča) pomešane sa detetovim uobičajenim mlekom. Dodatak voća ili povrća takođe je dobrodošao. Ali, kako termički obraditi namirnice na način da sačuvaju sve svoje ukuse, teksturu i nutritivne sastojke? Odgovor je kuvanje na pari.

Prednosti kuvanja na pari

Takav način kuvanja koristi se u svetu hiljadama godina, a njegova najveća prednost je što čuva ono najvrednije u namirnicama. Naime, kod kuvanja na pari gubitak vitamina i minerala iz namirnica sveden je na minimum, a istovremeno se čuva i struktura namirnica, što onemogućava da se voće i povrće raskuva. Sve su to razlozi zbog kojih namirnice kuvane na pari zadržavaju svoju izvornu aromu, boju i sokove i time garantuju ukusniji i hranjiviji obrok. Roditelji koji uvode svojoj deci čvrstu hranu uglavnom biraju kuvanje na pari kao omiljeni metod pripremanja dečijih kašica. Ipak, kuvanje na pari može biti naporno i roditelji nemaju uvek vremena za pripremu svežih i sočnih obroka.

Rešenje je Philips Avent aparat koji kombinuje blender i kuvalo na jedinstven način, olakšavajući roditeljima svakodnevnu pripremu ukusne hrane za svoje dete. Philips 4-u-1 aparat za pripremu zdrave hrane za bebe pomaže u pravljanju ukusnih domaćih jela prilagođenih potrebama deteta i svakog roditelja pretvara u vrhunskog kuvara samo jednim okretanjem bokala. Philips Avent 4-u-1 aparat za pripremu zdrave hrane sadrži četiri važne funkcije u pripremi obroka – kuvanje na pari, mešanje, odmrzavanje i podgrevanje

Kako se koristi Philips Avent aparat?

  Korišćenje ovog aparata veoma je jednostavno. Prvo je potrebno dobro oprati i po potrebi oguliti voće ili povrće i pripremiti meso ili ribu, iseći namirnice na manje komadiće i staviti ih u priloženi bokal. Nakon dodavanja vode i postavljanja bokala na postolje potrebno je odrediti vreme kuvanja na pari, a završetak kuvanja obaveštava zvučni signal pa se roditelji tokom kuvanja mogu posvetiti nekim drugim aktivnostima i tako uštedeti dragoceno vreme. Posle kuvanja dolazi najbolji deo – bokal sa skuvanim namirnicama potrebno je okrenuti naopako, staviti ga na postolje i uključiti funkciju mešanja koja voće, povrće, meso, ribu ili mahunarke u tren oka pretvara u ukusnu kašicu.  Sokovi koje hrana ispušta zadržavaju se i ponovno mešaju u hranu, zadržavajući mirise i ukuse zbog kojih će dete kasnije lakše prihvatiti i zavoleti različite namirnice.

Ukusan, domaći i hranjiv obrok gotov je vrlo brzo, a u posudi zapremnine od 1000 ml istovremeno je moguće pripremiti i četiri obroka za mališana i deo skladištiti u frižider ili zamrznuti za sledeću priliku. Aparat prati dete u svim ranim fazama razvoja, omogućavajući pripremu hrane različite gustine i teksture, od veoma fino izmešanog voća i povrća do kombinacije sastojaka mesa, ribe i mahunarki i na kraju grudastih tekstura. Bokal i nož mogu se prati u mašini za pranje sudova što olakšava spremanje i čišćenje nakon kuvanja, a rezervoar za vodu lako je dostupan za čišćenje i punjenje svežom vodom kako bi se hrana svaki put pripremala na čistoj pari.

Sa Philips 4-u-1 aparatom za pripremu zdrave hrane za decu svi mogu postati sjajni kuvari, a u osmišljavanju obroka uveliko će pomoći i praktičan kuvar koji se dobija uz aparat. Knjižica je podeljena u četiri faze zavisno od doba deteta, a donosi mnogo recepata i korisnih saveta poznate dečije nutricioniste i stručnjaka za ishranu dr Emme Williams, uz pomoć kojih se kod deteta stvaraju osnovi za dobre navike u ishrani za čitav život. Recepti su različiti i maštoviti, a obuhvataju sve visoko kvalitetne namirnice neophodne za pravilan razvoj i rast mališana, od povrća i voća do mesa i ribe. 

Ali, nije samo priprema dečijih kašica ono u čemu je Philips Avent aparat pravi majstor. Jednostavno rukovanje i ušteda vremena odlični su razlozi za njegovo korištenje i u pripremi obroka za celu porodicu. Jednom kad dete savlada kašice i počne jesti veće komade, aparat se i dalje može koristiti za brzo kuvanje na pari i pripremu prirodnog obroka, a odličan je i za pripreme kremastih pirea ili osnova za guste supe od povrća u kojima će uživati i veliki i mali ukućani.

Roditelji koji su prošli fazu privikavanja na gustu hranu znaju koliko je ta faza zahtevna i izazovna, ali je važno odmah na početku znati da nema potrebe za strahom ni panikom. Iako deca u početku ponekad ispljunu hranu pripremljenu posebno za njih jer ne znaju da kažu šta žele, a šta ne žele jesti, vremenom postaje jednostavnije i lakše pogoditi detetove želje i zainteresovati ga da proba nove ukuse i teksture. Treba imati na umu i da je svako dete različito, zato treba poštovati njihovu individualnost i uvesti ih u svet guste hrane pažljivo i strpljivo. Srećom, Philips Avent 4-u-1 aparat za pripremu zdrave hrane za decu puža inovativan i jednostavan način pripreme ukusnih i hranjivih obroka za samo nekoliko poteza i u jednom bokalu, štedeći vreme i energiju i ono najvažnije, ostavljajući više vremena za uživanje u slatkim zajedničkim trenucima sa mališanima.

Česta pitanja korisnika 

Koja je najveća prednost kuvanja na pari?

Stručnjaci su složni u mišljenju da je kuvanje na pari najbolji način pripreme obroka, koji omogućava da namirnice zadrže svoj izvorni izgled, ukus, boju i sočnost, bez raskuvavanja. Još je važnije što se kuhanjem na pari zadržavaju vitamini, minerali i drugi važni nutrijenti u namirnicama, čime kuvanje na pari postaje omiljen način pripreme obroka roditeljima koji počinju sa uvođenjem guste hrane kod svojih mališana. Takav način pripreme jela mnogi smatraju jednoličnim, zaboravljajući pritom kako se različiti začini stavljaju u hranu pre ili posle kuvanja koji će namirnicama dati dodatne ukuse i arome. Namirnice pripremljene kuvanjem na pari ujedno su i manje kalorične, jer tokom kuvanja nije potrebno koristiti ulje ni druge dodatne masnoće. 

Kakva jela mogu skuvati u Philips Avent 4-u-1 aparatu za pripremu zdrave hrane za decu?

Iako se, kad se priča o kuvanju na pari, najčešće misli na povrće, u Philips Avent aparatu moguće je pripremiti i druge namirnice, kao što su voće, mahunarke, meso ili riba.

Da li aparat mogu koristiti samo za jednu funkciju, npr. samo za kuvanje ili samo za mešanje?

Naravno, aparat se može koristiti i samo za kuvanje namirnica na pari i nije neophodno da se kasnije mešaju i usitnjavaju. Isto tako, u bokal možete staviti namirnice koje ste prethodno termički obradili na drugi način i usitniti ih do željene gustine. Aparat možete koristiti i za odmrzavanje ili podgrevanje hrane koju ste pripremili u aparatu ili na neki drugi način.

Da li aparat mogu koristiti za pripremu obroka za stariju decu ili odrasle?

Velika prednost Philips Avent aparata je što se njegovo korišćenje nastavlja i nakon što savladate period uvođenja čvrste hrane, jer nudi mogućnost kasnijeg korišćenja za pripremu obroka za celu porodicu. Nezavisno od toga da li dete jede kašastu hranu koju je potrebno mešati ili je prešlo na veće komade, aparat se i dalje može koristiti za brzo kuvanje namirnica na pari kako biste detetu pripremili hranjiv i prirodan obrok. Mogućnost kuvanja i potom mešanja samo jednim okretanjem bokala odlično će poslužiti za jednostavno pravljanje obroka za sve ukućane, na primer pripremu kremastih pirea od krompira, graška, bundeve, celera ili drugog povrća, kao i osnova za ukusne guste supe od povrća, od brokolija, šargarepe ili karfiola.  

Philips Avent besplatna radionica kuvanja 

Posetite Philips Avent besplatnu radionicu kuvanja koja će se održati 12. decembra u 10.30, u Kids Land Premium Store, Zemunska 22, Beograd.

Radionica uvođenja čvrste hrane namenjena je trudnicama i mamama za postupan prelazak mališana s mleka na čvrstu hranu. Na radionici pokazujemo kako se kuva sa našim proizvodima, delimo sa vama osnovne recepte koji će vam omogućiti lakšu upotrebu proizvoda, dajemo ideje što i kako pripremiti za vaše dete.  

Ukoliko nas želite posetiti, molimo prijavite se OVDE.

Za više informacija o aparatu posetite internet stranicu: www.avent.philips.rs

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica