Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deca na Internetu 2: Nastavak najgledanije edukativne predstave za mlade (VIDEO)

Pet godina od predstave "Deca na Internetu", Studio Centar napravio je i drugi deo, koji će, prateći nove tehnološke trendove obraditi istu temu ali na novi način i to kroz tri različite priče.

  Izvor: Foto: Promo

Krajem 2012. godine Studio Centar je realizovao jednu od najuspešnijih pozorišnih predstava za mladu publiku "Deca na internetu", koja se kroz četiri različite priče bavila zloupotrebom dece na internetu. Predstava je igrana pune tri godine i videlo ju je više od 3.000 gledalaca.

Pet godina kasnije, odlučujemo se da napravimo novu predstavu, koja će, prateći nove tehnološke trendove obraditi istu temu ali na novi način. Kroz tri istinite priče, koje su se dogodile u poslednjih godinu dana u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, pokušaćemo da predstavimo mladoj populaciji koje su to najveće opasnosti koje vrebaju na internetu, najviše na društvenim mrežama.

Pored same predstave, učesnici u predstavi, a kasnije i gledaoci, proći će kroz niz edukativnih radionica i predavanja, kako bi edukacija mladih bila što kompletnija.

"U KANDŽAMA PEDOFILA"

Tri devojčice upadaju u zamku pedesetogodišnjeg pedofila, koji putem društvenih mreža pokušava da ih zavede. Najhrabrija među njima, obratiće se za pomoć majci, koja će u saradnji sa policijom otkriti monstruma koji je deo velikog regionalnog pedofilskog klana.

"PLAVI KIT"

Priča o dečaku, zavisniku od internet igrica, koji biva uslovljen da započne ozloglašenu igru "Plavi kit". Kroz pedeset zadataka, koji se stavljaju pred njega, dečak počinje da izvršava najstrašnija naređenja, kroz koja će biti potpuno slomljen – psihički i fizički. Zahvaljujući prijatelju koji u poslednjem trenutku shvata ozbiljnost situacije, dečak pre izvršenja poslednjeg zadatka (samoubistvo), uspeva da prekine igranje ove jezive igre.

"UNIŠTENJE"

Devojčica, koja je odbačena od strane svojih drugarica, pronalazi utehu u četovanju sa jednim svojim vršnjakom preko jedne društvene mreže. Ne sluteći, da joj taj vršnjak nije prijatelj, postaje žrtva vršnjačkog nasilja iz kojeg ne može da se izvuče.

Sve tri priče, govore o nepaţnji mladih ljudi, kao i o nepoznavanju pravila ponašanja na internetu. Takođe, priče jasno stavljaju do znanja koliko je uloga roditelja i nastavnika važna kada je ova tema u pitanju. Predstava je namenjena svoj deci, koja su počela da koriste internet, kao i nastavnicima i roditeljima koji moraju da budu upoznati sa svim opasnostima, kako bi na vreme mogli da spreče da njihova deca budu žrtve interneta.

Ovom predstavom Studio Centar i Dom omladine Beograda žele da na direktan način upozore sve na opasnosti koje vrebaju na internetu, ali i da pošalje poruku, kako se na internetu zaštiti. Šaljemo jasnu poruku da svakome ovo moţe da se desi i da je važno reagovati odmah, kako posledice ne bi bile tragične.

Nakon izvođenja predstave, biće vođeni razgovori sa publikom i autorima predstave, na kojima će gostovati mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti. 

DECA NA INTERNETU 2

Tekst i režija: Nenad Radović

Asistent režije: Nađa Marjanović

Muzika: Bogdana Kelča

Produkcija: Studio Centar

U KANDŽAMA PEDOFILA

Stefan (16) Antonije Petrović

Branimir (60) Zoran Todorović / Goran Balančević

AnĎela (14) Maja Marin / Nađa Stjepanović

Nina (14) Malena Jovanović / Teodora Marković

Brankica (15) Nina Đorđević

Teodora (15) Mila Miljković / Tamara Radović

Vera (13) Bojana Kužet / Anastasija Mitić

Gabrijela, Verina majka Milica Terzić / Nađa Marjanović

Inspektorka Dijana Belošević / Katarina Zorić

PLAVI KIT

Filip (15) Dimitrije Todorović / Marko Miljković

Nemac (15) Andrej Tomin / Rastko Vranjković

Suna (17) Nađa Marjanović

UNIŠTENJE

Miona (12) Ana Kneţević / Ksenija Žugić Dacić

Čeda, Mionin brat (10) Andrej Tomin

Nada, Mionina drugarica (12) Katarina Ivanović / Jovana Milak

Ivona, Mionina drugarica (12) Maša Petrović / Anka Aćimović

Aleks, dečak (13) Nikola Đorđević / Pavle Vilotijević 

Pet godina od predstave "Deca na Internetu", Studio Centar napravio je i drugi deo, koji će, prateći nove tehnološke trendove obraditi istu temu ali na novi način i to kroz tri različite priče.
Izvor: YouTube

Yumama vas nagrađuje

Prve dve čitateljke koje na mejl: [email protected] pošalju tačan odgovor na pitanje: Koliko različitih priča obrađuje predstava "Deca na Internetu 2"?, dobiće po dve karte za predstavu koja će biti izvedena sutra, 28. novembra u Domu omladine Beograd.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave Grada Beograda, Službe za informisanje

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica