Posle velikog uspeha prve dve knjige jezičkih crtica autorka Violeta Babić i poslednjim delom svoje jezičke trilogije, 367 jezičkih crtica, punim slikovitih i duhovitih primera, na razumljiv način razrešava jezičke, gramatičke i pravopisne zavrzlame. Sve tri knjige jezičkih crtica namenjene su svima onima koji žele da govore pravilno i pišu bez grešaka.

Ideju za pisanje crtica autorka je dobila gledajući televiziju, slušajući sportske komentatore i voditelje raznih zabavnih programa, čitajući novine i hvatajući u prolazu pogrešan govor sugrađana – u beogradskim autobusima, na ulici, na pijaci. Pošto je stručnjak za srpski jezik, oduvek je pratila govor svih onih s kojima svakodnevno dolazi u kontakt, pa je odlučila da se uhvati ukoštac s nepravilnostima koje se šire srpskim jezikom i s pravopisnim greškama koje mnogi i ne primećuju ili čak za njih i ne misle da su greške. Poželela je da podeli svoje znanje i dugogodišnje lektorsko iskustvo i da bar malo doprinese poboljšanju jezičkog izražavanja i korišćenju književnog jezika u svakodnevnom životu. Zato je svakoga dana pisala kratku, zanimljivu i duhovitu pričicu iz života – crticu – o jednom jezičkom problemu ili o više njih.

Od tih jezičkih crtica s Fejsbuka nastale su knjige namenjene svima onima koji žele da govore i pišu pravilno, knjige za svaki dan: 365 jezičkih crtica, 366 jezičkih crtica za prestupnu godinu, kao i poslednji deo ove jezičke trilogije 367 jezičkih crtica.

O autoru:

Violeta Babić rođena je 1953. godine u Beogradu. Diplomirala je na grupi za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Dvadeset pet godina radila je u Institutu za srpski jezik na izradi Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika. 

U Kreativnom centru zaposlena je kao lektor i urednik pojedinih izdanja. Autor je knjiga Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika, Knjiga za svaku devojčicu, Beležnica za svaku devojčicu, Knjiga za svakog dečaka, Beležnica za svakog dečaka, Knjiga za devojke … i njihove momke, Menopauza – Knjiga za svaku ženu, 365 jezičkih crtica i 366 jezičkih crtica u izdanju Kreativnog centra. 

Yumama i Kreativni centar vas nagrađuju!

Prve tri čitateljke koje na mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Kako se zove autorka knjige "367 jezičkih crtica"?, dobiće na poklon po jedan primerak knjige.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Pokloni se preuzimaju isključivo u redakciji sajta Yumama (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd), i to u roku od 14 dana.