Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu primili MMR vakcinu: Deca iz 25 vrtića juče vraćana kući

Iako je rečeno ranije da će se potvrde o zdravlju deteta izdavati, ali uz napomenu da dete nije vakcinisano, juče su deca iz čak 25 vrtića vraćana kući.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Sva deca koja nisu primila MMR vakcinu, koja štiti od rubeola, zaušaka i malih boginja, juče su vraćena iz 25 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu.

Načelnica Službe pedijatrije Doma zdravlja u Nišu dr Snežana Zdravković kaže da je ta naredba stigla iz Instituta za javno zdravlje "Batut".

"To se odnosi i na one mališane koji opravdano nisu mogli da budu vakcinisani. Za njih je bolje da ostanu kod kuće. Sledećeg četvrtka u Beogradu će biti održan sastanak povodom ovog problema i tada će sve biti precizirano", kaže Zdravković.

Povezane vesti

Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić ističe da ove vrtiće pohađa oko 6.500 dece, pretežno vakcinisane, čiji roditelji ne žele da zaštićeni mališani borave sa nevakcinisanom decom zbog opasnosti od malih boginja.

Niš se, pored Novog Sada, Beograda i Kragujevca, ubraja u mesta sa najnižim procentom vakcinisanih MMR vakcinom.

Podsetimo, direktorka Institutа zа jаvno zdrаvlje Srbije "Dr Milаn Jovаnović Bаtut" Vericа Jovаnović rekla je ranije da će se od sada potvrde za upis dece u predškolske ustanove izdavati uz napomenu ako dete nije vakcinisano.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica