Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje dece: Svetska zdravstvena organizacija o vezi MMR vakcine i autizma

Predstavnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) na regionalnom sastanku o imunizacijama koji se trenutno održava u Budvi poručili su da MMR vakcina ne izaziva autizam i da je svako ko insinuira da postoji takva veza prevarant.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ekspert za program imunizacije SZO za Evropu Rob Batler kaže da je to diskreditovana studija jednog tvrdoglavog naučnika, koji se nije bavio praksom 15 godina. 

"SZO i partneri uradili su hiljade studija u Evropi, Americi, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, Australiji i Africi koje su pokazale da ne postoji uzročno posledična veza između MMR vakcine i autizma", istakao je Batler. 

Povezane vesti

On ističe da antivakcinalni lobi ne snosi odgovornost za sve slučajeve boginja i rubele koje su se desile zbog njihovih kampanja i koje su prouzorkovale epidemije i smrtne slučajeve.

Batler navodi da roditelji treba da dobiju tačnu informaciju zasnovanu na pouzdanom izvoru.

"Naravno, roditelji moraju sami da donesu odluku", rekao je Batler i dodao da roditelji, takođe, moraju da shvate da decu izlažu velikom riziku ukoliko ih ne vakcinišu. 

Govoreći u situaciji u regionu, Batler kaže da su na Kosovu već evidentirana dva smrtna slučaja od malih boginja, a slučajevi obolevanja zabieženi su i u pojedinim delovima Srbije.

Povezane vesti

Regionalni sastanak o imunizacijama, organizuju crnogorsko Ministarstvo zdravlja i SZO.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica