Nakon upeha u Italiji, a zahvaljujići samoj autorki, Paoli Natalikjo, NURDOR će srpskoj publici predstaviti knjigu "Kraljevsto PO", zbirku neverovatnih priča o nepobedivim devojčicama i dečacima sa Odeljenja pedijatrijske onkologije.

Knjiga "Kraljevstvo PO" je zbirka sećanja kojima nas autorka, ne skrivajući svoju bol, na direktan, ponekad i na ironičan način, uvodi u čudesnu i često zastrašujuću stvarnost sveta odeljenja pedijatrijske onkologije, sastavljenu  od različitih susreta, dijaloga i dubokih ljudskih odnosa. Ali, iznad svega nas podseća da su i bolesna deca, pre svega, deca i da ih tako moramo i tretirati.

Knjiga "Kraljevstvo PO" za samo nekoliko meseci nakon objavljivanja u Italiji postala je simbol borbe za priznavanje prava i potreba porodica bolesne dece.

"Objavljivanje knjige "Kraljevstvo PO" je još jedan od puteva ostvarenja naše Misije, naš način da budemo glas najhrabrijih mališana na svetu i njihovih porodica, da javno govorimo o njihovoj borbi i njihovim problemima i potrebama. Ova knjiga je sve nas roditelje koji smo boravili u Kraljestvu PO podsetila na to koliko je bilo bola, straha, neizvesnosti, ali isto tako nas je na divan, topao način podsetila na sve te ljude sa kojima smo se susretali i koji su nam pomogli da odemo iz tog Kraljevstva. Veoma smo zahvalni izdavačkoj kući "Giulio Einaudi Editore", autorki Paoli na ustupljenim pravima, našim prijateljima sa Katedre za italijanski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu  i "Vulkan izdavaštvu" koji nam je pomogao u pripremi i štampi knjige" kaže Joland Korora, predsednica  NURDOR-a. 

Promocija knjige "Kraljevstvo PO" održaće se u ponedeljak, 23. oktobra u 18 časova na Sajmu knjiga u Sali "Vasko Popa".

Prevod knjige volonterska je aktivnost profesora i studentkinja master studija generacije 2014/2015  Katedre za italijanski jezik i književnost, Filološkog fakulteta u Beogradu, na čelu sa profesorkom Julijanom Vučo i docentom dr Jelenom Drljević.

Prelom, ilustracije, priprema i štampa knjige donacija je "Vulkan izdavaštva".

Pored pomenute publikacije, NURDOR će predstaviti i tri priručnika namenjena roditeljima: "Oralni mukoziti", "Centralni venski kateter" i "Leukemije" nastala u saradnji sa lekarima Službe za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

U utorak od 17 časova, na štandu NURDOR sa posetiocima će se družiti Bogdan Stevanović i predstaviti svoju knjigu "Obloge od mastila". Autor i izdavačka kuća Vulkan namenili su 50 dinara od svakog prodatog primerka kao donaciju za NURDOR.

Foto: Promo