"Ova knjiga je intimno svedočanstvo o jednom neobičnom životu i podsećanje da ne moramo uvek da znamo zašto prolazimo kroz određena iskustva, ali ako verujemo u snagu Ljubavi i  uvek nosimo Nadu u svom srcu, naš put postaje naša staza radosti. Kad počnemo da pratimo život tad život počinje da prati nas - kaže Jelena u knjizi."

Siniša Ubović

Autorka knjige "Izaberi sebe" nas na lagan način vodi u predele svojih unutrašnjih i spoljašnjih borbi, uvida i poniranja ka samoj sebi, nekada kroz laganu priču, a nekada kroz duboke i ne baš lagane trenutke sopstvenog rasta i razvoja. 

U vremenu gde su sistemi vrednosti veoma uzdrmani, kao žene i majke svakodnevno se preispitujemo šta nam je na prvom mestu. Majčinstvo ili karijera? I jedno i drugo nas i hrani i razvija, a često smo rastrzane upravo između te "dve vatre". Želimo da u svemu budemo uspešne, i da svi oko nas budu zadovoljni, a stalno imamo osećaj da nam je dan od dvadeset četiri sata kratak. Tako živimo po inerciji, sve dok se ne dogodi nešto krupno što će nas vratiti na naš put. Put povratka sebi.