Dvojica maloletnika stara oko 15 godina pretukla su S. B. (14), učenika osmog razreda OŠ „Ivan Gundulić“ na Novom Beogradu.

Kako saznaje Kurir, dečaci su od đaka tražili da skine patike i da im da novac. Oni su pobegli kada je slučajno naišao jedan muškarac i odbranio učenika. Incident se dogodio oko 10 časova, van školskog dvorišta, kada je S. B. krenuo da kupi užinu.

Stravičan prizor

Učenika su odbranili A. S., koja u kolicima vozila svoje dete, i muškarac srednjih godina. Policija traga za napadačima, a kako nezvanično saznajemo, reč je o maloletnicima iz Zemuna.

- Deca su bila na velikom odmoru. Taj učenik je bio s drugovima. Prišla su mu dvojica nasilnika i od njega uz psovke tražili da im da novac i da skine patike. Oborili su ga na zemlju i udarali rukama i nogama. Nisam mogla da gledam koliko je bilo strašno - priča A. S.

Ona dodaje da je ubrzo prišao i muškarac od oko 40 godina i odbranio mališana od nasilnika.

- On je prišao i odgurnuo jednog od nasilnika. Tek su tada pobegli. Na pločniku je ostao da leži prestravljeni i pretučeni dečak. Imao je povrede na vratu i po licu - objašnjava naša sagovornica.

Ivan Ćirić, direktor škole, objasnio je da se incident dogodio van školskog dvorišta.

- Predlagali smo da za vreme velikog i malog odmora đaci ne smeju da izlaze van dvorišta, ali se, nažalost, roditelji nisu složili s tim. U dvorištu imamo i pekaru u kojoj deca mogu da kupe užinu, ali su roditelji hteli da njihova deca imaju slobodu i da jedu gde oni žele - priča Ćirić.


Foto: Vladimir Šporčić

Napadači iz Zemuna

- Otac povređenog učenika nije želeo da zovemo Hitnu pomoć jer povrede nisu bile teške i sa detetom je otišao u policiju da da izjavu. Patike su mališanu bile na nogama i on nasilnicima nije dao novac. Sumnjam da su napadači iz Zemuna - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, jedan od njih je prošle godine takođe napao učenika.

- Deca su ga prepoznala. Policija je obaveštena i verujem da će ubrzo uhapsiti napadače. Inače, patike koje je naš učenik nosio, kako nam je rekao njegov otac, nisu bile skupocene - rekao je direktor.

Nisu uspeli da ih uhvate

A. S., koja je pokušala da pomogne, kaže da je bila oduševljena reakcijom policajke, koja je potrčala za nasilnicima.

- Videla sam da joj je bilo žao što se nije zatekla na mestu napada. Ona je potrčala za napadačima, ali oni su uspeli da pobegnu - kaže A. S.

Kurir / Jelena Rafailović