Mame koje ne izgube kilograme stečene u trudnoći imaju visok nivo holesterola u krvi i povišen krvni pritisak, zbog čega je njihovo zdravlje ugroženo, pokazalo je istraživanje naučnika Bolnice "Maunt Sinaj" iz Toronta.

U istraživanju je učestvovalo 300 žena, čije je zdravstveno stanje praćeno tokom čitave trudnoće i godinu dana nakon porođaja. Tokom posmatranja ovih mladih mama, utvrđeno je da je čak tri četvrtine porodilja izgubilo makar deo kilograma dobijenih u trudnoći, ali i to da je jedna četvrtina dobila na težini.

Upravo ta jedna četvrtina učesnica istraživanja je zabrinula naučnike jer su rezultati pokazali da su njihovi nivoi holesterola i krvni pritisak viši nego što je to dozvoljeno.

Iz istog razloga lekare je zabrinula i naša poznata pevačica Ana Nikolić kojoj je prepisana stoga dijeta kako ne bi ugrozila svoje zdravlje.

Naime, Ana je u trudnoći dobila više od 35 kilograma, povišen šećer i pritisak zbog čega redovno odlazi na kontrole u jednu privatnu kliniku. Pošto joj je tokom drugog stanja nivo šećera u krvi dostigao gornju granicu, Ana je još tada pod hitno morala na strogu dijetu kako bi izbegla probleme.

"Doktor se zabrinuo za Anino zdravlje i ozbiljno je iskritikovao. U trudnoći je kratko korigovala ishranu, ali poklekla je i ponovo se vratila na staro. Međutim, toga više nema. Ona bi bila u gadnom stanju ukoliko bi nastavila da pije alkohol, jede masnu hranu, a o šećeru bilo koje vrste ne sme ni da pomisli."

Ovde više nije stvar o njenom izgledu, već o organizmu, koji je totalno ugrožen i bukvalno je na ivici šećerne bolesti" otkriva izvor blizak pevačici i dodaje da se ona sada pridržava lekarskih saveta i da su promene vidne.

"Teško joj je, ali trudi se. Ima dosta obaveza oko ćerke Tare, pa i ne misli toliko na hranu. Rasta je tu da je iskritikuje ako slučajno omane u nečemu", završava izvor.

Popularnoj pevačici, odnedavno i majci devojčice Tare, savetovana je stroga dijeta kako bi sačuvala svoje zdravlje.