Nije tajna da Mila i Ešton ne žele da razmaze svoju decu i o tome su oboje više puta pričali u javnosti. Njih dvoje često ističu kako su odrastali u siromaštvu zbog čega su dobro naučili pravu vrednost novca. 

"Ne želimo da naša deca budu bogati tupani koji će da se razbacuju novcem koji smo mi zaradili svojim rukama i svojim trudom, a ne oni. Zato želimo da im usadimo osećaj za prave životne vrednosti", naglasili su nedavno, u emisiji Entertainment Tonight, gde su ispričali da su za Božić koji dolazi već smislili jedno važno pravilo: Nema poklona! 

"Prošle godine im nismo kupili ništa, ali su nas bake i dede zeznuli. Nakupovali su im pune kese poklona i tako preterali u želji da nadoknade to što im mi nismo kupili ništa. Ali, to im nije upalilo, jer smo se dogovorili da poklone vrate ili doniraju lokalnoj dečjoj bolnici. Zato smo im ove godine svima zabranili kupovanje poklona. Klinci ionako nemaju pojma šta očekuju. Njima je važno samo da nešto dobiju, a mi ne želimo da Božić bude praznik kada oni dobijaju stvari”,naglasili su u razgovoru.

Ešton je poreklom iz Češke, a Mila je rođena u Ukrajini, a njihove porodice u Ameriku su došle bez ičega. Zbog toga oboje znaju da za sreću i ljudske kvalitete nisu presudne "stvari", nego dela i ono što decu naučimo svojim primerom.

Takođe, deca poznatog para, trogodišnja Vajat izabel i jedanaestomesečni Dimitri Portvud, nemaju dadilje.

"Sad je vreme kad su deci potrebni roditelji, kako bi mogli emocionalno da se povežu sa nama i kako bismo sutra mogli da budemo prava porodica koja ceni prave vrednosti. Moramo deci da pokažemo da na svetu postoje dobri ljudi kojima materijalne stvari nisu prioritet u životu”, reki su poznati glumci.

Šta vi mislite da li su upravu ili su malo preterali?

Deca poznatog para prošle godine za Božić, od svojih roditelja, nisu dobili nijedan poklon, međutim, poklone su dobili od baka i deka. Zato su ove godine Mila i Ešton zabranili baš sve poklone.