Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lek za ovu bolest postoji - zato budimo humani i pomozimo Veljku i Aleksi da se srećno igraju

Veljko i Aleksa Jovanović imaju mišićnu atrofiju, a lek za nju je, na sreću, otkriven. Pomozimo roditeljima da kupe lekove kako bi ovi mališani imali srećno detinjstvo.

 Izvor: Foto: Budihuman.rs

Veljku je sa dve godine ustanovljena spinalna mišićna atrofija – tip 3. Roditelji su zapazili da se teže penje uz stepenice, da teže ustaje sa poda, kao i da oseća bol u oba kuka. Veljko u sedećem i ležećem stavu nema slabosti mišića, međutim pri ustajanju i hodu mu je potreban oslonac.

Aleksi je pri prohodavanju takođe dignostikovana spinalna mišićna atrofija, ali tip 2. Otežano je hodao do svoje devete godine. Ova bolest je jako progresivna, i što je stariji, onemogućava mu disanje, kretanje i hranjenje. Učenik je trećeg razreda, gde se veoma lepo uklopio, odličan je đak i odlazak u školu ga istinski raduje.

Lek za ovu bolest je, na sreću, otkriven. Jako je delotvoran i zaustavlja progresiju. Na žalost, porodica je iscrpela sva novčana sredstva i potrebna im je naša pomoć kako bi ova dva brata uz pomoć leka napredovala i imala srećnije detinjstvo.

Pomozimo Veljku i Aleksi! Upišimo 326 i pošaljimo SMS na 3030.

Njima možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Računi:

Dinarski: 160-470598-20

Devizni: 00-540-0002147.7

IBAN broj: RS35160005400002147774

Za Veljkovu i Aleksinu budućnost! Budimo humani!

Najnovije

Vesti

Porodica