"Osećam užasnu grižu savesti kada svom dečaku, peti dan za redom, spakujem dva parčeta hleba sa šunkom, salamom, kobasicom , ili kada mu dam novac jer znam da će u obližnjoj pekari kupiti neko 'naduvano' pecivo ili, još gore, da će isti potrošiti na 'grickalice' i gazirani sok! Želim da školski obroci budu zdravi i raznovrsni ali i po ukusu mog dečaka. I stvarno se trudim, ali neretko mi se dešava da, usled nedostatka vremena ili ideje, svom detetu 'obezbedim' pomenute nezdrave obroke."

Mama Milica

Roditelje školaraca brinu iste brige jer svi žele da svom detetu obezbede zdraviju i ukusnu užinu, odnosno ručak koji sadrži optimalnu kombinaciju hranljivih sastojaka. Međutim, s obzirom na pretrpan dnevni raspored i pregršt obaveza, to zaista nije uvek lako. Takođe, roditelji često nisu ni sigurni koliko hrane je potrebno mališanima, a preterano veliki i neodogovarajući obroci vode u gojaznost, od koje danas u Srbiji boluje veliki broj dece.  

Pored obaveze da detetu obezbede nutritivno izbalansiran obrok, roditelji se susreću sa još jednim teškim zadatkom - užina mora i da se dopadne detetu. Ona mora da bude ukusna i zdravija alternativa brzoj hrani koja je veoma popularna kod školaraca. Ne zaboravimo da je u ovom uzrastu, veoma važno i samo pakovanje hrane, pa često možemo čuti i rečenice: "Mama, drugari su mi se smejali kada sam izvadio užinu koju si mi spremila", "Želim da i ja na odmoru kupujem grickalice"...

Kada se sve uzme u obzir, roditeljske muke su stvarno velike - kako svaki dan obezbediti ukusan, zdrav, raznovrsan i dopadljiv školski ručak?

Maxi ima rešenje

Kako bi roditeljima olakšao ovaj važan zadatak, Maxi je kreirao SupeRučak, nutritivno izbalansiran obrok za decu koji su osmislili nutricionisti, a koji je podržao Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

SupeRučak sadrži četiri kombinacije ukusne i deci dopadljive hrane, a namenjen je školarcima uzrasta od 7 do 11 godina.

Svaka kombinacija ima svoju boju i može se spakovati u modernu kesicu. Naravno, moguće je kupiti i pojedinačne proizvode. Tako deca mogu izabrati SupeRučak koji sadrži tortilju sa pilećim mesom, mafin sa višnjom i flašicu vode ili, na primer, sendvič sa ćuretinom i humusom, seckanu jabuku i vodu.

Zahvaljući SupeRučku mame i tate zaista više ne moraju da brinu o školskoj užini mališana, s obzirom da najbolje obroke za decu mogu dobiti i po pristupačnoj ceni.