Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teško povređena u školskom dvorištu: Devojčicu u Vinči izujedao pobesneli pas

Desetogodišnja Dunja, učenica trećeg razreda OŠ "Nikola Tesla" u Vinči, zadobila je ozbiljne povrede kada ju je u školskom dvorištu, tokom velikog odmora, izujedao pobesneli pas.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Dunja je na velikom odmoru izašla u dvorište škole. Mnogo voli životinje, pa je pružila ruku dobro poznatom psu koji je i tog jutra bio u školi. Iz još uvek nepoznatog razloga, pas je tada skočio, oborio je na pod i ujeo za lice, a nakon toga počeo da joj čupa ruku. Uspela je da se odbrani, nekom višom silom, i utrči u školu.

"Prvi prizor koji sam ugledao kada sam došao bio je strašan, komadi njenog mesa su joj bili na majici", rekao je Dušan Dedić, otac napadnute devojčice.

Povezane vesti

Dunja je prvo odvedena u Dom zdravlja Vinča, zatim je prebačena u Tiršovu.

Ima tri reza na licu, sedam kopči, a ruka joj je u zavoju. Srećom, nije bilo preloma, ali trenutno joj je jedno oko zatvoreno, a povređenu desnu šaku ne može da stegne.

"Izbegnuta je velika tragedija, mogla je biti arterija ili oko, ali ona se tako hrabro borila. Čeka je još ispitivanje na Infektivnoj klinici, da se utvdi da li ju je pas inficirao", dodaje zabrinuti otac.

Povezane vesti

Iz "Veterine Beograd" kažu da je pas uhvaćen istog dana, i da će biti na posmatranju, prema proceduri, ukupno deset dana, nakon čega oni više nemaju nadležnost nad njim.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica