Producent Filip Kudrijašov je priredio veliko iznenađenje svoj prisutnoj deci, svog prijatelja kosmonata Sergeja Rjazanskog, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici zamolio je da snimi pozdrav iz svemira za decu iz Srbije koja će posetiti Nedelju ruskog filma. 

"Dragi mladi gledaoci iz Srbije, poštovana gospodo, prijatelji, sunarodnici, ruski kinematografi, šaljem vam pozdrave iz Međunarodne svemirske stanice", rekao je Rjzanski. "Nedavno smo preleteli iznad Srbije i naravno, iznad vašeg glavnog grada - Beograda. Veoma sam srećan što svi vi prisustvujete otvaranju Nedelje ruskog filma, 'Bajke detinjstva', jer bez bajki, bez dečje fantazije, ne bi bilo letova u svemir, ni novih otkrića ni novih uspeha. Nedelja ruskog filma u Srbiji 'Bajke detinjstva' se ovaj put održava u godini koja je za nas veoma posebna - šezdesetogodišnjici početka svemirske ere jer je 4. oktobra 1957. godine naša zemlja lansirala prvi veštački satelit Sputnjik. To je doprinelo početku velikog svemirskog puta. Na festivalu ćete videti odlične animirane filmove renomiranih ruskih studija i igrane filmove koji su dobili brojne prestižne nagrade. Posebno bih želeo da pomenem najnoviji svemirski blokbaster 'Vreme prvih' o izlasku prvog čoveka u otvoreni svemir - o istoriji Alekseja Arhipoviča Leonova. Obavezno pogledajte! Možda će neko od vas poželeti da postane astronaut, prvi astronaut u Srbiji. Da veoma je teško biti prvi, ali će tvoje ime ostati zapisano u vremenu. Inače današnje obraćanje iz svemira je prvo u istoriji naših zemalja. Dragi prijatelji, gledajte ruske dečje filmove, filmove koji vas uče da budete bolji ljudi. Astronaut Roskosmosa Sergej Rjazanski".

Projekcije su namenjene najmlađima i biše održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra "Vlado Divljan", Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su organizovane i u prigradskim centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac. Organizivano je preko 100 projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su zakazane u tri termina tokom dana. 

"Ono što je najvažnije jeste da su sve projekcije besplatne. Kako je podršku ovom projektu dalo i Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja očekujemo i veliki broj učenika iz osnovnih škola, koji će dolaziti u organizovanim posetama, sa opština na kojima su organizovane projekcije. Izvršnu produkciju ovog događaja potpisuje Omladinsko pozorište DADOV", navodi se u saopštenju.