Istraživanje u kojem je analizirano 28 proizvoda potvrdilo je da razlika postoji i u dečjoj hrani, što je pokazala analiza "Hippove" kašice "bio pirinač i šargarepa s ćuretinom".

Iako se taj proizvod na hrvatskom i nemačkom tržištu prodaje pod istom šifrom, analizom su utvrđene razlike u boji, ukusu i aromi. Udeo povrća (šargarepe i krompira) u kašici za nemačko tržište iznosio je 38 odsto, dok je za hrvatsko bio čak 14 odsto niži. Uz to, u hrvatskom proizvodu nije bilo krompira. Umesto toga, bebama u Hrvatskoj proizvođač servira više pirinča (21 u odnosu na 15 odsto). Štedi se i na ulju od repice, koje je vredan izvor omega-3 masnih kiselina za decu. 

Iz "Hippa", velikog svetskog proizvođača dečje hrane, potvrđuju da postoje razlike u proizvodu. 

"U Hrvatskoj na policama možete naći artikl HR 6530, koji ima drugačiju recepturu od testiranog 6530 koji se prodaje u Nemačkoj. Artikl HR 6530, na primer, nema uopšte krompir kao sastojak, nego pirinač, što se lako može pročitati na deklaraciji na samom proizvodu. Naravno da su zbog sastava proizvoda ukus, boja i aroma drugačiji jer se radi o drugačijem proizvodu. Znači li da je proizvod koji sadrži pirinač manje kvalitetan od proizvoda s krompirom? Naravno da ne, nego se radi o razlici u recepturi, a koja zavisi od zemlje u kojoj se proizvod konzumira, navikama potrošača i slično", izjavljuju iz te kompanije. 

Evroparlamentarka Biljana Borzan ističe da proizvođači pomno paze u koju zemlju šta plasiraju. 

"Argument s navikama potrošača je u ovom slučaju bespredmetan jer sigurno se male bebe nisu izjasnile da hoće baš takvu kašicu koja, osim razlike u povrću, ima i manje ulja koje je izvor omega-3 masnih kiselina značajnih za razvoj i zdravlje dece", kazala je Borzan za Slobodnu Dalmaciju.