Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrinjavajući podaci: Oko 40 odsto mališana u Srbiji trpi porodično nasilje

Učesnici konferencije organizovane povodom pokretanja kampanja u 20 gradova Srbije za efikasnije suzbijanje nasilja nad decom su naveli da oko 40 odsto dece trpi nasilje u porodici, a da je 60 odsto izloženo torturi na internetu.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Oko 40 odsto dece trpi nasilje u porodici, a 60 odsto je izloženo torturi na internetu, podaci su koje su izneli učesnici konferencije organizovane povodom pokretanja kampanja u 20 gradova Srbije za efikasnije suzbijanje nasilja nad decom.

Direktor Mreže organizacija za decu Srbije (MODS) Saša Stefanović rekao je da veoma mali broj lokalnih samouprava ima protokol izrađen primarno za nasilje nad decom. 

On je istakao da mnoga deca trpe vršnjacko, virtualno nasilje, a posebnog efikasnog protokola kojim bi bilo definisano delovanje u ovakvim situacijama nema. 

Povezane vesti

Zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji Severine Leonardi naglasila je da nije reč samo o fizičkom već i psihičkom zlostavljanju i navela da se čak 60 odsto devojaka iz romskih naselja udaje pre punoletstva. 

Da bi se unapredio sistem zaštite dece od nasilja u Srbiji će u narednih pet meseci biti pokrenuta kampanja u 20 opština, a u organizaciji Unicefa i Užičkog centra za prava deteta i uz finansijsku podršku Evropske unije.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica