Prva od tih beba rođena je 1. septembra 2013. godine u Prijepolju. Od tada do danas rođeno je još 266 beba, a od tog broja 65 malih žitelja je iz Valjeva i okoline, navodi se u saopštenju. 

Dodatni razlog za slavljeničko raspoloženje u Centru za VTO je zvanična potvrda da je Mirka Đorđević dobila sertifikat za kliničkog embriologa posle uspešno položenog ispita u Ženevi na godišnjem skupu European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE). 

"Drago mi je što se sada i moje ime nalazi na zvaničnoj listi međunarodno priznatih embriologa i što pored njega stoji ime naše zemlje. Put do ovog sertifikata je veliko iskustvo, prvenstveno kroz rad i samoobuku u našem Centru, posle nepunih pet godina staža u IVF laboratoriji", rekla je Đorđević za sajt Opšte bolnice u Valjevu. 

Ona je najavila dodatna istraživanja problema muškog infertiliteta kroz zajednički projekat sa Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu na istraživanju genetičke osnove tog problema. Valjevski VTO centar bio je prvi u Srbiji van univerzitetskih centara, a u njegovom nastajanju i razvitku značajna je bila i pomoć profesora Medicinskog fakulteta u Mariboru (Slovenija). 

RFZO u Valjevo šalje bračne parove i iz drugih gradova, koji nastoje da reše problem steriliteta.