Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža sa veliki zadovoljstvom objavili su da očekuju treće dete. Zvanično obaveštenje stiglo je iz Kensingtonske palate, a vest se raspršila svetom poput vetra, zajedno sa svim čestitkama i lepim željama upućenim ovom paru i Kejt koju već godinama gledamo kako od mlade žene postaje divna majka.

U nastavku objave o trudnoći takođe stoji: "Kao u prethodne dve trudnoće vojvotkinja pati od Hyperemesis Gravidarum (prekomernog povraćanja u trudnoći)... O vojvotkinji će se brinuti u Kensingtonskoj palati."

Neki od stručnjaka koji pišu za prestižni roditeljski portal BabyCentar to stanje u trudnoći opisuju na sledeći način:

"Zamislite da vam je toliko muka da ni jedan gutljaj, bilo čega što popijete, ne možete da zadržite u želucu više od deset minuta.

Zamislite da toliko dehidrirate da morate da idete u bolnicu da primite infuziju, i to ne jednom, nego jednom nedeljno.

Zamislite da ne možete ni da jedete ništa, pa opet morate da idete u bolnicu na infuzuju.

Ne možete da se pomerate, ne možete da čitate, ne možete da gledate televiziju, ne možete da podnesete nijedan miris osim svežeg vazduha.

Povraćate najmanje jednom u sat vremena, nekada i češće, nekada toliko da mislite da ćete umreti od naprezanja.

Sa tim na umu, svako od nas bi trebalo sada da izdvoji jedan trenutak i Kejt pošaljemo ljubav i dobre misli", piše Betsi Šo.

Druge žene koje su patile od prekomernog povraćanja u trudnoći, pisale su takođe o ovom problemu i Kejtinoj odluci da ponovo ostane u drugom stanju.

Jedna od žena napisala je:"Svaka čast, Kejt - ja sam jednom bila trudna i patila od Hyperemesis-a, i to je bilo dovoljno da odlučim da nemam više dece. Pakao na zemlji."

Komnetari su nastavili da se ređaju:"Šta god da mislite o kraljevskoj pordici, ne možete a da ne porokomentarišete problem sa kojim se susreće Kejt. To je sve samo ne bezazlena jutarnja mučnina", "U poslednjoj trudnoći patila sam od Hyperemesis Gravidarum i, veruje mi, molila sam se da umrem... Ne mogu ni da zamislilm kako uspeva kroz sve to da prolazi po treći put."

Uprkos ovom problemu, Kejt se odličila na treće dete jer, kako ona kaže, voli da bude mama.

"Iskreno, čini mi se da sam time što sam postala majka nekako nagrađena od života, to je za mene predivno iskustvo”, rekla je Kejt ranije ove godine. "Niko vas ne može zaista pripremiti na majčinstvo. Mnogo je tu pomešanih emocija - radosti, iscrpljenosti, ljubavi i briga. Vaša ličnost se menja preko noći."

Na pitanje o tome kako se on oseća povodom dolaska treće bebe, princ Vilijam kratko je odgovorio da je veoma srećan, ali da će sve biti lakše nakon prvih nekoliko meseci njene trudnoće, opisujući Kejt kao neverovatnu ženu i fantastičnu majku.

Ukoliko ste i samo malo pratili vesti o kraljevskoj porodici, sigurno ste čuli da je tridesetpetogodišnja supruga princa Vilijama, kada je prethodna dva puta bila u drugom stanju, patila od prekomernog povraćanja u trudnoći. Nažalost, to joj se se dešava i treći put.