Republički fond za zdravstveno osiguranje ne odobrava kupovinu aparata za Miloševu dijagnozu, a njegovi roditelji nemaju novca da ga sami kupe.

"Bili smo 12 dana u bolnici na pulmologiji u Kliničkom centru Srbije i na jedvite jade smo izboksovali da nam daju neki stari aparat koji nije adekvatan za Miloša i na koji on, prema dijagnozi, nema pravo o trošku RFZO. Aparat je star i nesiguran i pitamo se šta da radimo ako prestane da radi. Nov NIV aparat koji bi Miloš mogao da koristi u kućnim uslovima košta oko 760.000 dinara ili oko 7.000 evra, a mi nemamo novca da ga kupimo. Bez aparata Miloš ne može da diše i ne preostaje mu ništa drugo nego da ostatak života provede u bolnici ili da umre", očajna je Miloševa majka Vesna Jovanović.

Ona naglašava da se zato obratila za pomoć humanitarnoj organizaciji „Budi human“ sa Novog Beograda.

"Skupljam dokumentaciju kako bi Miloš postao njihov štićenik da bismo mogli da otvorimo žiro račun za prikupljanje sredstava za kupovinu NIV aparata", kaže Vesna Jovanović.

Svi koji žele da pomognu da Miloš dobije nov NIV aparat mogu da se jave njegovoj majci Vesni Jovanović na telefon 060/377-06-19.