Prirodno je da svaka žena dobije višak kilograma tokom trudnoće, kao i da se ti kilogrami zadrže nakon porođaja. Međutim glumica Ketrin Higl nije očekivala da će joj se baš ta brojka pojaviti na vagi nakon što je prošle godine rodila sina Džošuu. Ono što ju je još više iznenadilo su osećanja koja su se u njoj pojavila povodom toga.

"Neću lagati, tokom trudnoće ugojila sam se gotovo dvadeset kilograma i često sam imala napade panike jer sam mislila da neći moći da smršam", priznala je glumica u jednom svom blogu.

"Mislila sam da ću dobiti deset ili petnaest, isto kao moja majka tokom njenih trudnoća, međutim, to samnom nije bio slučaj, ugojila sam se mnogo više", napisala je.

Bivša zvezda serije "Uvod u anatomiju" pokušala je da reguliše težinu vežbama i posebnim planom ishrane, ali njeno telo, kako ona kaže "imalo je druge planove".

"U jednom trenutku, nakon četiri meseca pokušavanja odustala sam od borbe, a umesto toga pokušala sam da počnem da poštujem svoje telo onakvo kakvo jeste", piše ova tridesetosmogodišnja glumica.

"Ta moja odluka je sve promenila. Čim sam prestala da paničim i da se nerviram, počela sam da kubim kilograme. Za samo nekoliko nedelja izgubila sam trinaest kilograma, kao da se desili nekakvo čudo."

"Pitala sam svog lekara kako je to moguće, a on je samo slegao ramenima i rekao da je to verovatno bio samo višak vode u organizmu", objašnjava glumica i dodala: "To je imalo smisla. Tokom čitave trudnoće, ali i posle porođaja, moje noge bile su stalno otečene i ogromne."

"Još uvek se nisam vratila u željenu formu, a kilogrami koje još želim da "skinem" ne nestaju magično, ali sada barem više nemam napade panike i poštujem svoje telo", iskrena je glumica.

Glumici i njenom suprugu Džošu Keliju ovo je prvo biološko dete, a par već ima dve usvojene devojčice.