Američka glumica Niki Rid i glumac Ian Somerhalder dobili su svoje prvo dete, ćerkicu Bodi Soleil

Par je dugo tajio informaciju da će dobiti dete, a malo pre porođaja Niki je u intervjuu za jedan trudnički magazin izjavila kako će prvih 30 dana nakon porođaja provesti samo s bebicom i suprugom.

Naime, par je odlučio kako u tom periodu neće primati posete čak ni najužih članova porodice, ni najbliskijih prijatelja.

"Prvih mesec dana detetovog života uzećemo samo za sebe. Imaćemo mesec dana tišine. Samo nas troje, bez posjetitelja. Isključit ćemo i mobitele kako nitko od nas ne bi očekivao komunikaciju. U suprotnom bismo svakih pet minuta dobijali pitanja poput ‘kako ste’ ili ‘možemo li dobiti fotografiju’. Nikada ne možeš vratiti nazad tih prvih 30 dana i zato želimo u potpunosti da budemo posvećeni detetu, kazala je Niki.

Komentatori na društvenim mrežama odmah su napisali kako je to možda ipak malo preterana odluka i kako bi najbliži ljudi poput recimo baka i deka ipak trebalo da posete novorođenče u prvim danima života.

A post shared by Nikki Reed (@iamnikkireed) on May 4, 2017 at 3:03pm PDT

S druge strane, mnogi su pohvalili potez slavnih roditelja i požalili što nisu doneli istu odluku.

"Svaka čast! Ja se nisam usudila da uradim tako nešto kad sam rodila svog sina. Iskreno, nisam bila raspoložena ni za kakve posete, ali već su nam u bolnicu pristizali nenajavljeni prijatelji i članovi porodice, a zatim se isto nastavilo kad smo stigli kući. Bila sam iscrpljena i samo sam želela da budem sa svojim detetom, bez smetnje, bez pitanja i bez gužve. Kada drugi put budem dobila dete, sigurno ću svima zabraniti dolazak u prvih mesec dana", prokomentarisala je jedna mama na Instagramu.