Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomozimo dvoipogodišnjoj Mioni da pobedi leukemiju

Pre godinu dana Mionino bezbrižno detinjstvo prekinuto je saznanjem da ima visokorizičnu akutnu limfoblastnu leukemiju. Posle lavovske borbe, koja je trajala godinu dana, karcinom se vratio, ovog puta još agresivniji i teži za lečenje.

  Izvor: Foto: Promo

U maju 2016. godine, jednoipogodišnjoj Mioni Kojadinović iz Bačke Palanke je dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblastna leukemija.

Životi njenih roditelja, Ivane i Dušana, su se preko noći zauvek promenili, nakon početka borbe za spas njihove ćerke. Posle godinu dana bolnih procedura, hemoterapija i izolacije od spoljašnjeg sveta u dečilijoj bolnici u Novom Sadu, Mioni je dozvoljeno da se vrati svojoj kući i nastavi normalan život.

Ipak, rak se vratio, ovog puta agresivniji i još komplikovaniji. Miona je ponovo počela da povraća i morala je da se vrati u bolnicu gde se njeno stanje pogoršalo. Imala je problema da ostane pri svesti i nije mogla da se probudi osim ako nije osećala teške bolove. Hitni testovi moždanog i kičmenog tkiva su pokazali da se bolest vratila i zahvatila mozak i koštano tkivo.

Jedina prepreka ka Mioninom ozdravljenju jeste novac, koji je potreban za transplantaciju koštane srži koja bi se obavila u Italiji. Ovim putem roditelji apeluju na ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju sredstva.

Pomozimo Mioni! Upišimo 346 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći putem linka e-doniraj, kao i uplatom na dinarski ili devizni račun:

Dinarski: 160-480638-67

Devizni: 00-540-0002240.6

IBAN broj: RS35160005400002240603

Ozdraviće Miona! Budimo humani!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica