Na današnjoj konferenciji za medije, naš najuspešniji teniser svoh vremena, Novak Đoković potvrdio je da će napraviti pauzu u karijeri, kao i da će oporavak trajati do januara. Takođe, otkrio je i šta će mu biti glavna peokupacija i fokus u narednim mesecima.

"Naredna dva meseca bogu hvala postaću drugi put otac i glavni fokus će biti rođenje drugog deteta", ispričao je Novak Đoković.

Jelena Đoković bi trebalo da se porodi u avgustu i na svet bi trebalo da donese devojčicu, a popularni par odlučio je da drugom detetu da tradicionalno ime, ali još ga nisu otkrili u javnosti.

Porođaj bi trebalo da se dogodi u istoj bolnici u kojoj je Jelena na svet donela sina Stefana.

Novak Đoković ne voli preterano da govori o porodičnoj intimi, ali je jednom za "Blic" otkrio kakav je u ulozi tate.

"Kada samo zajedno, maksimalno sam aktivan i trudim se da kvalitetno provedem svaki trenutak sa Stefanom. Uglavnom volim da se šetam sa njim. Volim da na neki način stimulišem razvoj njegovog tela i, naravno, psihe. Trudimo se da što više komuniciramo sa njim. On sad ima skoro 15 meseci, sad je u toj radoznaloj fazi, sve hoće da vidi, sve hoće da pipne. Kada smo se prvi put rastali zbog mog odlaska u Austrailiju, bio sam mnogo tužan. Meni je bio to jedan od težih osećaja koji sam doživeo. Ali, dobro, sve je to deo naših života. Neću biti u mogućnosti da uvek budem sa njima, ali se trudim da što više učestvujem u njegovom životu i, naravno, pomognem ženi koja je stalno sa njim. Uživamo. Punim plućima", ispričao je tada Novak.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jul 26, 2017 at 6:16am PDT