"Za tri godine, koliko ona ima, bile smo razdvojene tačno šest minuta", izjavila je nedavno Tamara Eklston koja se u potpunosti posvetila svojoj trogodišnjoj ćerkici Sofiji koju je dobila u braku sa Džejom Rutlandom, tridesetšestogodišnjim biznismenom iz Eseksa. 

Medijima je već duže vreme poznata njena čvrsta veza s malenom Sofijom jer je mnogo puta otvoreno pričala da sa njom spava kao i da je, uprkos tome što je malena već proslavila treći rođendan, još uvijek doji. 

"Doji ću je dokle god ona bude htela. Baš me briga šta drugi kažu. Ja znam da činim ono što je najbolje za mene i nju i znam da će mi grudi posle izgledati grozno, ali baš me briga i za to", često je izjavljivala ne mareći ni za čije mišljenje. 

A  sada je još jednom priznala da ju je majčinstvo jako promenilo i da se ponekad oseća užasno zbog svih tih strahova koji joj se množe u glavi kad je u pitanju njena Sofija koju od milja zove Fifi.  

"Otkad se rodila patim od straha da će joj se nešto dogoditi. Čak i kad sam sa njom, ja se stalno bojim najgoreg, a ti su mi se simptomi dodatno pojačali kad smo u januaru ove godine, pokušali da je ostavimo u vrtiću. Ja sa tim jednostavno nisam mogla da se pomirim. Kada smo je ostavili tamo, odjurila sam u automobil i tamo plakala i paničila. Držala sam mobilni telefon u ruci, buljila u njega čekajući da me vaspitačice nazovu. Čekala sam da mi kažu da sam potrebna mojoj Sofiji. Džej mi je govorio da sam luda, ali ja jednostavno nisam mogla da podnesem činjenicu da sam daleko od nje i da ne znam hoće li je neko podići ako padne, da li će neko moći da je uteši, osim mene", ispričala je u intervjuu za Happiful magazine.

U istom intervjuu je izjavila da je za svaki veći korak u životu njene mezimice, sama Sofia odlučila kada će se desiti. Tako ju je i od pelene odvikla tek kad je malena bila 100 posto spremna, a iako Sofi sad već ima 3 godine i 4 meseca još uvek sisa. 

"Kad je majčinstvo u pitanju čini se da su svi u stanju samo kritikovati, iako svi jako dobro znamo da su roditelji ti koji najbolje znaju kako da brinu o svom detetu", rekla je nakon što su je kritikovali, kako zbog produženog dojenja, tako i zbog stalnog naglašavanja da se baš nikad ne odvaja od svoje Fifi. 

Sada je konačno priznala da se tako ponaša jer se mnogo boji da niko drugi neće biti dovoljno dobar i brižan za njenu mezimicu. Zbog toga pati, ali zna da nije jedina i da mnoge mame osećaju iste strahove i brinu zbog svoje dece da se to već graniči sa dijagnozom "strah od odvajanja" od koje mogu da pate i deca i roditelji.

Iako se ono najčešće veže za decu koja treba da krenu u vrtić, Tamara je svojim slučajem dokazala da ta briga i takvi strahovi itekako more i roditelje.