Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet godina borbe koja i dalje traje: Pomozimo malom Vladi da pobedi teške bolesti

Za desetogodišnjeg Vladimira Đorđevića čuo je veliki broj naših sugrađana. Nažalost, prepoznaju ga zbog velike muke koja traje već pet godina.

  Izvor: Foto: Facebook

Borba ovog dečaka počela je još 2011. godine kada je Vladi dijagnostifikovana epilepsija, a zatim su bolesti počele da se nižu. Utvrđeno je da ima cistu na mozgu, ali i problem sa srcem i tumor na bubregu. Za zahvat na mozgu koji se u našoj zemlji ne radi i koji je više puta odlagan zbog nedostatka sredstava . Za tu operaciju koja treba da se obavi u Turskoj, kao i kontrole četvročlanoj porodici Đorđević, u kojoj je samo otac Siniša zaposlen, neohodno je oko 40.000 evra.

Kako napominje Vladin otac Siniša dijagnoze za sve bolesti postavljene su u inostranstvu. Naši lekari su prema njegovim rečima ustanovili da ima promenu na mozgu, i rekli da ga dovedu za dve godine na kontrolu. Oni su međutim, odlučili da sve nalaze pošalju u Moskvu, na prestižnu neurološku kliniku "N. N. Burdenko".

"Zahvaljujući humanitarnim akcijama prikupljen je novac i otišli smo u Rusiju, gde nam je rečeno da Vlada ima tumor na bubregu, koji niko od naših lekara nije primetio", priča Siniša Đorđević.

Ispostavilo se da je tumor bio maligni i operacija je izvršena u Beogradu 2013. godine.  

Posted by Podrska za Vladu on Sunday, July 8, 2012

Usledile su hemioterapije, ali i novi šok za Vladine roditelje. Na pregledu u Moskvi, u ustanovljeno je da ima problem sa srcem i da je operacija neophodna. S obzirom na mnogo manju cenu Đorđevići su odlučili da zahvat obave u Turskoj, na klinici "Acibadem".

Nešto novca je prikupljeno, a Siniša je morao da podigne i kredit za detetovu operaciju. Vlada je operisan u februaru 2014. godine i zahvat je dobro prošao. Međutim, kontrola koja je obavljena u Turskoj pokazala je da se detetovo zdravstveno stanje pogoršalo te da zbog rizičnosti, nije moguće sada izvršiti operaciju ciste na mozgu.

Zbog nedostatka sredstava, Vlada je poslednji put na kontroli bio pre godinu dana. Od tada lekari u Srbiji na skoro svakoj kontroli mu povećavaju dozu leka, tako da trenutno Vlada pije pet vrsta lekova, odnosno 36 tableta dnevno. 

Mesečno Đorđevići izdvajaju oko 500 evra za medikamente, a država ne pomaže ni za operacije. Kako kaže Siniša Đorđević, za novac iz državnog fonda za lečenje dece u instranstvu ne može da konkuriše jer kako tvrdi lekari ne žele da mu potpišu neophodna dokumenta.

Bez sistemske podrške Đorđevićima jedino preostaje da se uzdaju u sebe, da apeluju, da mole svoje sugrađane da pomognu, a elana je sve manje s obzirom na to koliko borba za zdravlje njihovog deteta traje. Naši sugrađani su ponovo pokazali humanost i odazvali se dosadašnjim akcijama, a nadamo se da će tako biti i ovog puta.

Vladi možete pomoći i uplatom novca na račun Vladinog oca, Siniše Đorđevića: 340-32110017-94, kod "Erste banke", s naznakom "pomoć za Đorđević Vladimira". Uplate se mogu vršiti i iz inostranstva: iban RS35340000003216654566, SIF-kod je GIBARS22, a novac se može ubaciti i u humanitarne kutije koje se nalaze u supermarketu "Maxi", u prodavnici "Uradi sam", u apoteci "Talia" i zgradi suda.

O humanitarnim akcijama i zdravstvenom stanju Vlade Đorđevića više se možete informisati na fejsbuk stranici "Podrška za Vladu".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica