Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uznemirujući podatak: Svako četvrto dete pretrpelo je pretnje na Internetu najmanje tri puta

Organizacija "Sejv d čildren" za Severozapadni Balkan saopštila je da je svako četvrto dete trpelo pretnje na Internetu tri ili više puta i najavila da će tokom jula sprovesti kampanju u Srbiji i Bosni i Hercegovini o opasnostima ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako se navodi u saopštenju, svakom četvrtom detetu objavljena je fotografija na internetu bez pitanja, svako drugo dete kaže da bi ignorisalo uznemiravanje na internetu, a tek svako treće bi problem prijavilo odraslima. 

Podaci pokazuju da gotovo 80 odsto dece mlađe od 13 godina na društvenim mrežama daje lažne podatke o godini i datumu rođenja. 

Povezane vesti

"Lažno predstavljanje, sajber nasilje, ucene, pretnje, krađa ličnih podataka i zloupotrebe dece u svrhu pornografije su problemi sa kojima se najmlađi susreću na internetu svakodnevno", navela je organizacija "Sejv d čildren". 

Pod haštagom #MislišDaZnaš, u viru kampanje, na društvenim mrežama i u medijima plasiraće se sadržaji namenjeni informisanju i edukaciji dece i roditelja za bezbednije korišćenje interneta. 

"Sejv d čildren" poziva sve roditelje i decu da se proidržavaju pravila bezbednog korištenja interneta, te da više informacija potraže na haštagu #MislišDaZnaš.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica