Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obaveštenje za roditelje: U julu počinje rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za bebi opremu

Roditelji ili staratelji svoje zahteve za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe moćiće da podnesu sledećeg meseca.

 Izvor: Foto: Profimedia

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe počinje u ponedeljak, 3. jula i traje do 17. juna.

Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe mogu se podnositi nadležnoj filijali Poreske uprave, koja će nakon sprovedenog postupka kontrole zahteva i u roku od 30 dana izdati rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.

Roditelj ili staratelj može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu do 75.029,08 dinara i to u prvoj godini starosti bebe do 42.873,76 dinara, a od prve do druge godine starosti u iznosu do 32.155,32 dinara, saopštila je Poreska uprava.

Hranom i opremom za bebe, za čiju nabavku može da se ostvari pravo na povraćaj PDV-a, smatraju se: mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za kola i pelene.

Povezane vesti

Prvi uslov za ostvarivanje prava na povraćaj je da je ukupan neto prihod roditelja, odnosno staratelja bebe u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, ostvaren u iznosu manjem od 1.028.970,29 dinara.

Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez na imovinu u skladu sa propisima kojima se uređuju porezi na imovinu manja od 25.081.150,62 dinara.

Povezane vesti

Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe traje do usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Najnovije

Vesti

Porodica