Period uvođenja čvrste hrane uzbudljiv je i deci i roditeljima. Do tada nepoznati ukusi, primamljivi mirisi i neobične teksture – sve su to novi izazovi koje mališani savladavaju nakon šest meseci starosti kad počinje značajna i uzbudljiva avantura za celu porodicu. A koliko je zanimljiva deci, toliko može biti i pomalo stresna roditeljima, pred kojima se pojavljuju pitanja sa kojima se dotad nisu susretali, poput razmišljanja o redosledu uvođenja namirnica i načinu njihove pripreme kako bi se sačuvali vitamini i hranjive materije

Stručnjaci se slažu da je najbolji način pripreme hrane kuvanje na pari, koje omogućava zadržavanje svih nutritivnih sastojaka, uz zadržavanje ukusa i teksture voća, povrća i drugih namirnica. Međutim, kuvanje na pari može biti gnjavaža za koju roditelji nemaju uvek vremena. Kako bi osigurao pripremu uvek svežih obroka na što jednostavniji i brži način, Philips Avent osmislio je jedinstveni 4-u-1 aparat za pripremu zdrave hrane za decu koji svakog roditelja pretvara u vrhunskog kuvara

Kako to postiže? Jednostavno, kombinacijom četiri važne funkcije u pripremi obroka – kuvanja na pari, mešanja, odmrzavanja i zamrzavanja. Na taj način roditelji u jednom aparatu dobijaju vrhunskog kuhinjskog pomagača na kojeg se uvek mogu osloniti da će im pomoći u pripremi domaćih kašica za njihove najdraže.

Korištenje Philips Avent 4-u-1 aparata za pripremu zdrave hrane za decu veoma je jednostavno. Prvo je potrebno dobro oprati i po potrebi oguliti voće ili povrće i pripremiti meso ili ribu, iseći namirnice na manje komadiće i staviti u bokal. U rezervoar se zatim sipa voda i pokreće se funkcija kuvanja na pari, pri čemu strujanje pare omogućava ravnomerno kuvanje svih namirnica. Završetak kuvanja obaveštava zvučni signal pa se roditelji tokom kuvanja mogu posvetiti nekim drugim aktivnostima i tako uštedeti dragoceno vreme za zajedničke trenutke sa mališanima. Nakon kuvanja dolazi najbolji deo – bokal sa skuvanim namirnicama potrebno je okrenuti naopako, staviti na postolje i uključiti funkciju mešanja koja voće, povrće, meso, ribu ili mahunarke u tren oka pretvara u ukusnu kašicu. Pritom se sokovi koje hrana ispušta zadržavaju i ponovno mešaju u hranu, zadržavajući mirise i ukuse zbog kojih će dete kasnije lakše prihvatiti i zavoleti različite namirnice.

U posudi zapremnine 1000 ml moguće je pripremiti i četiri obroka za dete i zatim deo staviti u frižider ili zamrzivač do sledeće prilike, a čišćenje i pospremanje gotovo je začas zahvaljujući mogućnosti pranja bokala i noža u mašini za pranje sudova. Kako bi roditeljima olakšali pripremu obroka za mališane, Philips uz aparat prilaže i knjižicu sa receptima podeljenu u četiri faze, sa savetima i idejama poznate dečije nutricioniste i stručnjaka za ishranu dr Emme Williams. U zavisnosti od uzrasta deteta, namirnice je moguće mešati do željene gustine i teksture i tako pripremati obrok u svim ranijim fazama odrastanja.

Nije samo priprema dečijh kašica ono u čemu je Philips Avent aparat pravi majstor. Jednostavno rukovanje i ušteda vremena odlični su razlozi za njegovo korišćenje i u pripremi obroka za celu porodicu. Jednom kada dete savlada kašice i počne jesti veće komade, aparat se i dalje može koristiti za brzo kuvanje na pari i pripremu prirodnog obroka, a odličan je i za pripreme kremastih pirea ili osnova za guste supe sa povrćem u kojima će uživati i veliki i mali ukućani. 

Za više informacija o aparatu posetite internet stranicu:

http://www.kidsland.rs/za-hranjenje/sterlizatori-i-grejaci-za-flasice/blender-4u1