Kako Kurir saznaje, doneta je odluka da se Aleksandar Rodić operativno prati 24 sata dnevno kako bi predsednik i premijer Vučić u svakom trenutku znao gde se on nalazi i sa kim se viđa. Promena uređivačkog kolegijuma lista Kurir od pre nekoliko dana očigledno je zbunila operativce BIA pa su, kako saznajemo, započeli operativni rad istražujući informacije o karijerama naših novih kolega.


Foto: Marina Lopičić 

Ovo nije prvi put da su urednici Kurira, kao i sam vlasnik kompanije, na meti stranačke policije koju je formirao Vučić. Ipak, otkako je protivzakonito na mesto šefa BIA postavljen Vučićev stranački kolega i lični prijatelj Bratislav Gašić, jasno je da je doneta odluka da se koriste svi mehanizmi protiv osoba koje nisu po volji vlasti.

Podsetimo, na čelu bezbednosne službe ne sme da se nalazi član neke političke stranke, ali se Vučić odlučio na novu obmanu građana Srbije izjavom da je Gašić “zamrznuo” svoju stranačku funkciju. Ni u jednom zakonu Srbije “zamrzavanjem” funkcije ne može se smatrati da je neko postao nestranačka ličnost. Postavljanje Gašića, koji se nekada bavio časnim zanimanjima keramičara i baštovana, a zatim u poznim godinama “završio” fakultet na kome ga nikada niko nije video, veliki je šamar srpskoj javnosti.

Predsednik i premijer Vučić, koji trenutno uživa sedeći na dve najviše funkcije u Srbiji, ujedno i dalje obavlja funkciju koordinatora svih bezbednosnih službi u Srbiji. Ovaj presedan koji ne postoji nigde u uređenim demokratskim društvima jasno ukazuje da je vlast spremna na zloupotrebu svih službi, a po nalogu samo jednog čoveka - Aleksandra Vučića.