Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žena na koju je cela Srbija s razlogom ponosna: Iskusna medicinska sestra porodila trudnicu na parkingu (FOTO)

Beba je žurila na svet i nije nameravala da čeka povratak dežurne ekipe, pa je iskusna i prisebna medicinska sestra dovršila porođaj na parkingu Doma zdravlja u Bogatiću.

 Izvor: Foto: Facebook/Slađana Drmanović

Slađana Drmanović, medicinska sestra odeljenja hitnog medicinskog prijema Doma zdravlja u Bogatiću je sinoć oko 21.30 sati u automobilu na parkingu ispred Doma zdravlja u Bogatiću porodila 32-godišnju trudnicu iz jednog okolnog sela.

"Žena je ležala umotana u ćebe, na zadnjem sedištu automobila. Na putu do Doma zdravlja porođaj je već bio počeo. Za kratko vreme se rodio prelep dečak, težak nešto više od tri kilograma, sa velikim lepim crnim očima", priča Slađana.

Povezane vesti

Ova iskusna medicinska sestra bila je veoma prisebna kada je u prijemnu ambulantu uzbuđeno utrčao svekar, objašnjavajući da je snaja počela da se porađa u autu. Dežurna doktorka Rada Jurišić, tehničar Milan Jestretić i vozač saniteta Siniša Martinović u to vreme ukazivali su pomoć po pozivu, u Banovom Polju i Klenju, a u ambulanti je Slađanom ostala da dežura sa doktorom Borom Pantićem.

Bijadoh i babica noćas!Muškoooo!!!Predivan osećaj!

Posted by Slađana Drmanović on Sunday, April 23, 2017

Beba je žurila na ovaj svet i nije nameravala da čeka povratak dežurne ekipe, pa je iskusna i prisebna medicinska sestra dovršila porođaj na parkingu Doma zdravlja.

"Žena se lako porodila. Tek što sam “klemovala” pupčanik, sanitet se vratio sa terena i za 15 minuta majka i beba su transportovani do šabačke bolnice. Kolege iz Šapca su odale priznanje našoj hitnoj službi za ovaj poduhvat, a zahvalila nam se i porodica majke", kaže Slađana.

Povezane vesti

Osoblje hitne pomoći Doma zdravlja obavila je od osnivanja više neobičnih porođaja trudnica čije su bebe požurile na ovaj svet, a ubedljivo najneobičniji porođaj obavljen je 1999. godine, u vreme bombardovanja.

Upravo je glavna akterka sinoćnje priče sa lepim krajem, medicinska sestra Slađana Drmanović tada sa koleginicom Dušankom Maletić jednu ženu porodila na trotoaru ispred benzinske pumpe u centru Bogatića!

Posted by Slađana Drmanović on Thursday, February 13, 2014

Najnovije

Vesti

Porodica