U tri niška vrtića roditeljima koji rade u trećoj smeni će uskoro na raspolaganju biti i usluga nazvana "bebi servis". Kako najavljuje direktor predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić čuvanje mališana će biti organizovano na sat, ili tokom čitave noći...

"Zbog potreba roditelja, već smo uveli drugu smenu za oko 80 mališana u obdaništu "Bambi", a uskoro će tako raditi i "Sunce"... Noćna usluga će se, međutim, plaćati po tržišnim uslovima i neće opterećivati budžet, ali ćemo se truditi da bude što dostupnije. Inače, "bebi servis" je namenjen samo onim mališanima koji već dolaze u vrtiće "Pčelice", zbog kontrola i sanitarnih pregleda", objašnjava Jonić, uz napomenu da će nova usluga biti omogućena u objektima na Ledenoj steni, Bulevaru Nemanjića i na Panteleju.

Potrebno je da roditelji prethodno najave da će dovesti dete na čuvanje, te tačno naznače na koje vreme. Inače, bezbednost mališana će i u tom periodu biti na najvišem nivou, s obzirom na to da su u PU "Pčelica" uveli magnetne kartice bez kojih ulazak nije moguć.

Čak 27 objekta

PU "Pčelica" trenutno zbrinjava 5.500 dece i dve i po hiljade mališana u pripremnom predškolskom programu, koji su raspoređeni u 258 grupa, u 25 vrtića. Osim gradskih, tu su i dva vrtića na seoskom području: "Švrća" u Toponici i "Popaj" u Matejevcu.