Kako javljaju svetski mediji, maleni naslednik britanskog trona uskoro će postati učenik londonske privatne škole Thomas's, u kojoj će započeti osnovno obrazovanje, piše Story.rs.

Foto: Reuter/Pool

Slavna porodica već zna sve detalje selidbe u London, koje je neophodno za školovanje njihovog sina, a uveliko se planira i obezbeđenje, koje uključuje neke prilično neobične mere.

Pravila institucije u kojoj će se maleni princ školovati su veoma jasna, a jedno od glavnih je da se deca ohrabruju da budu vrlo ljubazna prema drugima.

Foto: Reuter/ Chris Wattie

Ljubaznost i poštovanje osećanja je u ovoj školi toliko važno da je mališanima zabranjeno da imaju najbolje prijatelje jer se na taj način vređaju osećanja ostale dece.

Ipak, to nije najinteresantnije u novoj avanturi britanske kraljevske porodice.

Iako je tradicija najpoznatije porodice na svetu da plemići pohađaju isključivo muške ili isključivo ženske škole, princ Džordž je u odeljenju imati i devojčice!

Foto: Reuter/ Chris Wattie

Uz to, njegovi roditelji ne žele da činjenica da je Džordž naslednik krune utiče na odnos prosvetnih radnika prema njemu.

"Vilijam i Kejt su poslali jasnu poruku da ne žele da to što Džordž pohađa ovu školu na bilo koji način utiče na to kako ona funkcioniše. Žele da Džordž bude tretiran kao ostali učenici i da se oni pridruže školskoj zajednici kao što čine svi roditelji", rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Princ Džordž će postati učenik ove škole u septembru ove godine, zbog čega njegova porodica iz korena menja život.

Foto: Reuter: Chris Wattie