Drugi trogodišnji projekat generične promocije mlečnih proizvoda pod nazivom “Mlečno je super”, 5. maja 2016. je zvanično pokrenut. Svrha projekta je informisati javnost o visokoj prehrambenoj važnosti mleka i mlečnih proizvoda, te uključivanje tih proizvoda u svakodnevnu uravnoteženu ishranu.

Promotivne i informativne aktivnosti biće usmerene na celu populaciju s naglaskom na odraslim ženama koje često brinu za ishranu cele porodice, te na decu i devojke u pubertetu, za koje je redovna konzumacija mlečnih proizvoda posebno važna. Slogan "Mlečno je super!" biće prisutan svugde gde ima zdrave hrane.

Značaj mleka u ishrani dece i odraslih

Mleko je lako probavljiva i biološki visokovrednovana namirnica, te zajedno s mlečnim proizvodima predstavlja nezamenljiv deo naše uravnotežene ishrane. Visoku hranljivu vrednost ima uglavnom zbog hranljivih materija, koje se nalaze u povoljnom razmeru i telo ih može dobro iskoristiti.

Mleko i mlečni proizvodi sadrže biološki visoko vredne belančevine i bogat su izvor kalcijuma, koji je uključen u izgradnju i održavanje čvrstih i zdravih kostiju.