Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Značaj mleka u ishrani dece i odraslih: Srbija se pridružila međunarodnom projektu 'Mlečno je super!'

Potrošnja mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji postepeno se povećava, ali je još uvek daleko ispod evropskog proseka. Zbog te činjenice, Republika Srbija se pridružila Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u međunarodnom pokretu “Mlečno ...

 Izvor: Foto: Promo

Drugi trogodišnji projekat generične promocije mlečnih proizvoda pod nazivom “Mlečno je super”, 5. maja 2016. je zvanično pokrenut. Svrha projekta je informisati javnost o visokoj prehrambenoj važnosti mleka i mlečnih proizvoda, te uključivanje tih proizvoda u svakodnevnu uravnoteženu ishranu.

Promotivne i informativne aktivnosti biće usmerene na celu populaciju s naglaskom na odraslim ženama koje često brinu za ishranu cele porodice, te na decu i devojke u pubertetu, za koje je redovna konzumacija mlečnih proizvoda posebno važna. Slogan "Mlečno je super!" biće prisutan svugde gde ima zdrave hrane.

Značaj mleka u ishrani dece i odraslih

Mleko je lako probavljiva i biološki visokovrednovana namirnica, te zajedno s mlečnim proizvodima predstavlja nezamenljiv deo naše uravnotežene ishrane. Visoku hranljivu vrednost ima uglavnom zbog hranljivih materija, koje se nalaze u povoljnom razmeru i telo ih može dobro iskoristiti.

Mleko i mlečni proizvodi sadrže biološki visoko vredne belančevine i bogat su izvor kalcijuma, koji je uključen u izgradnju i održavanje čvrstih i zdravih kostiju.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica