Otkako je objavila da je trudna, pevačica Bijonse uporno javnosti pokazuje svoj trudnički stomak.

Novinarka "Njujork posta", Najomi Šefer Rajli u tekstu "Dete nije čudo i ne čini te boginjom" podvlači da mnoge poznate dame imaju potrebu da ističu da je trudnoća čudo, što poznate žene svrstava u kategoriju boginja. I da se zaboravlja da postoje žene koje su u istoj situaciji kao one i da trudnoća nije nikakvo čudo.

Rajli pre svega akcentuje rodnu ulogu žene i postavlja pitanje da li je to njena jedina uloga, s obzirom na višedecenijsku borbu žena za njihovo mesto u društvu. Ona smatra da majičinstvo ne mora da bude u osnovi najlepše i najbolje iskustvo u životu, kao ni da ova uloga nije najvažnija u životu žene.

"Ove žene znaju da je dobijanje deteta prirodno i da je to blagoslov. Ova stvorenja koja izlaze iz nas su nekad izvor velike sreće, a nekad ogromne tuge", piše Najomi i dodaje da žene četo upotrebljavaju "božanske reči" u opisu drugog stanja, odnosno da je njihova trudnoća bogom dana.

Kao primer navela je Adel jer je britanska pevačica ispričala da joj je trudnoća jako teško pala i da je patila od postporođajne depresije.

"Kad sam postala majka izgubila sam sebe. Borila sam se i dalje se borim da budem majka. Mnogo je teško. Ali, večeras osećam da je moj život dobio potpuni smisao i da se krug zatvorio", rekla je Adel na Gremi dodeli nagrada.

Sa druge strane pevačica Bijonse je opozit onome što govori Adel. Ona je veličala svoje trudničke dane i na Gremi dodeli nagradi. Najomi Šefer Rajli ističe da je njen nastup izgledao kao neka vrsta paganskog običaja veličanja trudne žene. Veliki broj žena je okružuje i prati njen trudnički život uz ples.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Feb 1, 2017 at 10:39am PST

Poznata novinarka takođe ističe da Bijonse nikad nije znala da napravi liniju između privatnog života i života na sceni. I to je jedan od razloga zašto je poslednji album "Lemonade" izazvao veliki broj kontroverzi jer je u većini pesama Bijonse pevala o odnosu sa svojim suprugom i njegovoj prevari.

Nakon što je izmirila račune sa suprugom, pevačica se na Gremiju predstavila kao moderna Devica Marija u kombinacija sa likom boginje Sunca.

Na kraju, Šefer Rajli piše da postoji veliki broj žena širom sveta koje su imale ozbiljnih problema u trudnoći, čija su deca preminula nakon porođaja i postoje one koje se bore za proširenje svoje porodice, ali one ne žele da istaknu materinstvo kao najvažniju ulogu koju imaju u životu, za razliku od nekih poznatih dama.