Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Doživi Teslu' na mobilnom telefonu: Izložba u virtuelnoj relanosti od sada i na mobilnoj aplikaciji

Prva muzejska izložba u virtuelnoj realnosti posvećena Nikoli Tesli, od danas je dostupna i na mobilnoj aplikaciji, na srpskom i engleskom jeziku, kao i putem vebsajta www.doziviteslu.com odnosno www.nikolateslaexperience.com. Aplikacija ...

  Izvor: Foto: Promo

Saradnjom kompanija Direct Media i Digital Mind napravljen je iskorak u korišćenju tehnologije u edukativne svrhe i kreirana je prva virtuelna muzejska postavka ove vrste u svetu. Ideju Vitomira Jevremovića, da se uz pomoć savremene tehnologije oživi najveći naučnik svih vremena, Direct Media je prepoznala i donirala izložbu Muzeju Nikole Tesle u godini proslave 15 godina uspešnog poslovanja kompanije i 160 godina od rođenja naučnika. 

“Putem mobilne aplikacije “Dozivi Teslu”  želimo da približimo jedinstveno iskustvo interakcije sa Teslom svim njegovim poštovaocima iz celog sveta koji nisu u prilici da posete muzej. Moderne tehnologije danas umetnost i nauku čine dostupnijima nego ikada i na ovaj način želimo da podsetimo da je deo Tesline doktrine bila upotreba tehnologija za doborbit celog društva.“, kaže Jovan Stojanović, direktor Direct Media.

Lansiranjem mobilne aplikacije koja se može skinuti preko Google Play ili Apple App Store, izložba “Doživi Teslu” u vrituelnoj realnosti biće dostupna svima na HTC VIVE ili Oculus Rift uređajima, kao i vlasnicima VR-sposobnog telefona ili Gear VR. 

 “Mi smo kao tim znali sa čime se susrećemo, ali neko ko nikada nije iskusio virtuelnu realnost nema način da zamisli kako će izgledati kada vam se Nikola Tesla lično obrati. Sticaj srećnih okolnosti je to da je tehnologija za VR stasala baš u godini kada se obeležavala 160. godišnjica od Teslinog rođenja i da nam se pružila ta neverovatna prilika da baš sada uradimo jedan od prvih VR muzeja na svetu.”, Izjavio je Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind-a. 

Kako izgleda stajati pored Tesle u njegovoj hidrocentrali na Nijagarinim vodopadima, asistirati mu u Kolorado springsu ili na platfotmi tornja na Long Ajlendu, kakva je bila Teslina soba u čuvenom hotelu “Njujorker”, a kakva njegova vizija budućnosti?  Ovi prizori su deo izložbe u virtuelnoj realnosti  koja se može doživeti u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, a od danas i putem mobilne aplikacije http://www.doziviteslu.com/#aplikacija 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica