Anja Ringfren Loven postala je poznata javnosti kada je spasila dvoipogodišnjeg dečaka iz Nigerije kojeg je nazvala Hope (Nada).

Fotografija na kojoj ona malenom dečaku, kog su roditelji ostavili jer su mislili da je veštac, daje vodu obišla je čitav svet.

Samo godinu dana posle svet je obišla fotografija u istoj pozi. Ali sada sa drugačijom porukom. 

Dette her billede gik for snart 10 måneder siden verden rundt, og er idag et af verdens mest delte billeder. I aften p...

Posted by DINNødhjælp - deres overlevelse on Monday, October 31, 2016

Na novoj fotografiji, dečak kome Anja daje vodu je buckast i zdrav i nosi ruksak na leđima. A upravo to je i bio povod fotografisanja. Naime, maleni Houp krenuo je u školicu.PageBreak

Posted by DINNødhjælp - deres overlevelse on Monday, January 30, 2017

Osnivači sirotišta spasa

Anja i njen suprug David vode sirotište na severoistoku Nigerije u kojem pružaju pomoć deci koju su porodice napustile zbog sujeverja.

Kada je srela Hopa, bio je mršav i patio od hipospadije, urođenog stanja kada osoba nema u potpunosti razvijenu uretru (suženje mokraćnih kanala).

"Danas je tačno godina otkako sam upoznala dečačića Hopa. Ove nedelje on polazi u školu", napisala je Loven, humanistkonja koju je nemački magazin "Ooom" proglasio najinspirativnijom osobom 2016. godine."

Pogledajte kako danas izgleda "veštičije dete", nigerijski dečak kojeg je spasila i usvojila jedna divna žena <3 #humanost="" #deca="">

Posted by YuMama on Friday, December 9, 2016