Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmena Odluke o subvenciji troškova za privatne vrtiće stupa sutra na snagu

Umesto dosadašnjeg mesečnog iznosa koji su roditelji plaćali za privatni vrtić, ubuduće će za boravak deteta u toj predškolskoj ustanovi morati da izdvajaju malo više novca.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Odluka Skupštine grada Beograda o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama po kojoj će učešće podnosioca zahteva umesto 5.427 dinara iznositi 5.590,40 dinara mesečno po detetu stupa sutra na snagu.

Povezane vesti

Gradska sekretarka za obrazovanje i socijalnu zaštitu Snežana Đurić rekla je za portal 'Gradski biro' da izmena ove Odluke koju je donela Skupština Beograda na sednici 26. januara podrazumeva usklađivanje člana 6 Odluke sa ekonomskom cenom programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd za 2017. godinu.

"Tako je umesto dosadašnjeg mesečnog iznosa koji se priznaje kao osnov za obračun dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj od najviše 27.136 dinara mesečno po detetu, isti usklađen sa novom ekonomskom cenom i iznosi 27.952 dinara mesečno po detetu, a obavezno učešće umesto 5.427 dinara iznosi 5.590,40 dinara mesečno po detetu - rekla je Đurićeva.

Povezane vesti

Dakle, roditelji koji su za boravak deteta u privatnom vrtiću do sada plaćali 5.427 dinara po detetu, od sada će plaćati iznosi 5.590,40 dinara mesečno po detetu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica