Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo prosvete: Deca bi trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da je za decu neophodno učenje dva strana jezika, i da će tome biti posvećena posebna pažnja u okviru analize radne nedelje, kako bi bilo više prostora za te časove.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Stav Ministarstva prosvete je bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika, a da bi se to omogućilo mora se definisati radna nedelja, da se precizno utvrdi šta učenike opterećuje, a šta relaksira, poručio je ministar Mladen Šarčević.

On je na početku seminara za profesore francuskog jezika u Srbiji u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" rekao da će u okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja biti posvećena učenju stranih jezika.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju ministarstva prosvete Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu.

  Foto: Shutterstock

"Prvi put u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom radimo i na sertifikovanju srpskog jezika", naglasio je ministar.

Povezane vesti

Uspešan rad profesorima poželela je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro koja je istakla da je neophodno razviti nove, interaktivne metode učenja jezika kako bi đaci na najbolji način usvojili znanje.

"Kroz jezik deca usvajaju ne samo lingvistička već i interkulturalna znanja, dobijaju na zrelosti i sposobnosti da anticipiraju i prate promene u društvu. Zato je važno unaprediti predavačke metode", poručila je Moro.

Povezane vesti

Seminar se održava devetu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica